Skugga en student

Är du nyfiken på KI och vill veta mer om hur det är att plugga hos oss? Ta chansen att "skugga" en student digitalt.

Sök din drömutbildning

Från den 15 mars (fram till den 19 april) är ansökan öppen till höstens nybörjarprogram. Under perioden kan du anmäla intresse för en "digital skuggning"  som innebär att du får prata med en student som läser det program som du är intresserad av via videosamtal, telefon eller mejl. Du får en presentation om KI och möjlighet att ställa frågor, så börja redan nu fundera över vad du vill ha svar på!

Du kan skugga en student digitalt oavsett var du befinner dig. Är ni kanske två eller fler som vill skugga tillsammans så går det också bra. 

Observera! Om det kommer in många förfrågningar om samma program kan det vid videomöten bli flera deltagare. 

Varför ska jag skugga en student?

En digital skuggning är ett perfekt tillfälle att få svar på dina frågor och funderingar direkt av en student som läser programmet. Kanske har du även frågor om studentliv eller vill ha tips på hur du kan hitta en studentbostad? 

Jag vill skugga, hur gör jag?

Intresseanmälan för att skugga en student digitalt öppnar den 15 mars. Skuggningen genomförs någon gång under antagningsperioden som pågår 15 mars - 19 april 2022. Du och vår student kommer överens om dag och tid som passar samt om den digitala skuggningen ska ske via videosamtal, telefon eller mejl. 

Intresseanmälan publiceras här samt på programmens sidor den 15 mars 2022. 

På grund av rådande pandemiläge finns inte möjlighet att erbjuda fysiska skuggningar på Karolinska Institutet våren 2022.