För studenter på kursen Barnendokrinologi för sjuksköterskor, 15 hp kurskod 9K6014

En kurs för dig som vill utöka din kompentens inom barnendokrinologi. Efter avslutad kurs kommer du ha en specialistkompetens inom barnendokrinologi med kompetens inom pubertet, tillväxt och endokrina sjukdomar. Du kommer kunna planera och genomföra endokrina provtagningar/utredningar samt vårda barn med endokrina sjukdomar.

På denna sida hittar du schema och kontaktuppgifter till kursen.

Kursplan

Om kursen

Kursen är en uppdragsutbildning som genomförs delvis på distans med två webbinarier (onlineträffar) och åtta fysiska träffar. Den pågår från den 28 januari 2021 till den 13 januari 2022.

 

Målgruppen är sjuksköterskor inom barn och ungdom, barnavårdscentraler och distrikt- och skolsjuksköterskor.

 

Målet med kursen är att ge dig en fördjupad och bred kompetens inom barnendokrinologi och att ge dig kunskaper om vårdbehov och omvårdnad vid endokrina sjukdomstillstånd.

 

Anmälan och kursinformation

Information om kursinnehåll och anmälan.

 

Kursvärdering och kursanalys

Kursvärderingen är en del av Karolinska Institutets kvalitetsledningssystem och genomförs enligt de riktlinjer som är fastställda av Kommittén för utbildning på grundnivå och avancerad nivå.

Kontaktuppgifter

Kerstin Ekbom

Kursansvarig

Johan Svensson

Kursansvarig

Ana Maria Seguel

Utbildningsadministratör

Frågor om anmälan

Ulla Finati

Handläggare
08-524 838 91

Canvas

Canvas är den lärplattform som används för alla kurser på KI. Här hittar du bland annat kursmaterial och inlämningsuppgifter och kan hålla kontakten med lärare och kurskamrater. Senast en vecka före kursstart kommer du få en e-postinbjudan till den mejladress du angivit. Acceptera denna och du får tillgång till kursen inne i Canvas.

Bekanta dig med lärplattformen innan kursstart med Canvas studentguide.