Life science industrin, 4 hp
Life Science Industry, 4 credits- Kurskod
- 1BI044
- Kursens benämning
- Life science industrin
- Hp
- 4 hp
- Utbildningsform
- Högskoleutbildning, 2007 års studieordning
- Huvudområde
- Biomedicin
- Nivå
- G2 - Grundnivå 2
- Betygsskala
- Väl godkänd, godkänd, underkänd
- Kursansvarig institution
- Institutionen för lärande, informatik, management och etik
- Beslutande organ
- Programnämnden för biomedicinprogrammen
- Datum för fastställande
- 2018-10-30
- Kursplanen gäller från
- Vårterminen 2019
Särskild behörighet
Lägst betyget G på kurserna Introduktion till biomedicin, Allmän och organisk kemi, Cell-, stamcells- och utvecklingsbiologi, Biokemi, Genetik, genomik och funktionell genomik, Kemisk biologi och Vävnadsbiologi, samt lägst betyget G på momenten Laborationer och seminarier (4 hp) och Projektarbete (2 hp) på kursen Immunologi och mikrobiologi och lägst betyget G på momentet Praktiska moment (4 hp) på kursen Neurovetenskap, på Kandidatprogrammet i biomedicin.
Mål
Kursen introducerar studenter till life science industrin.
Efter avslutad kurs ska studenten kunna:
När det gäller kunskap och förståelse
- Beskriv life science industrin och förklara sambandet mellan de stora avnämare som finns i denna industri,
- Diskutera de särskilda villkor som gäller för företag inom life science industrin när det gäller t.ex. regler och immateriella rättigheter.
När det gäller färdigheter och förmåga
- Använd verktyg för kreativitet och entreprenörskap.
Innehåll
Kursen ger en introduktion till life science industrin med fokus på läkemedelsindustrin. Kursen introducerar också medicinteknik och bioteknik med fokus på patientnytta.
Arbetsformer
Kursen ges på avancerad nivå där studenterna förutsätts vara bekanta med de vanligaste arbetsformerna i högskolestudier. Kursens pedagogiska grundsyn är baserad på ett entreprenöriellt lärande och förutsätter ett aktiv studentdeltagande. Undervisningen består av föreläsningar, seminarier och workshop.
Examination
Examinationen består av:
- En individuell uppgift (U/G/VG))
- En gruppuppgift (U/G)
För att få G på kursen krävs att man får minst G på alla examinationsmoment. För att få VG på kursen krävs att man får VG på den individuella uppgiften samt G på gruppuppgiften.
Kursansvarig bedömer om och i så fall hur frånvaro från obligatoriska utbildningsinslag kan tas igen. Innan studenten deltagit i de obligatoriska utbildningsinslagen eller tagit igen frånvaro i enlighet med kursansvarigs anvisningar kan inte studieresultaten slutrapporteras. Frånvaro från ett obligatoriskt utbildningsinslag kan innebära att den studerande inte kan ta igen tillfället förrän nästa gång kursen ges.
Begränsning av antal prov- eller praktiktillfällen
Student som ej är godkänd efter ordinarie examinationstillfälle har rätt att delta vid ytterligare fem examinationstillfällen. Om studenten genomfört sex underkända tentamina/prov ges inte något ytterligare examinationstillfälle. Som examinationstillfälle räknas de gånger studenten deltagit i ett och samma prov. Inlämning av blank skrivning räknas som examinationstillfälle. Examinationstillfälle till vilket studenten anmält sig men inte deltagit räknas inte som examinationstillfälle.
Övergångsbestämmelser
Efter varje kurstillfälle kommer det att erbjudas minst sex tillfällen för examination inom en tvåårsperiod efter kursens slut.
Övriga föreskrifter
Kursen ges på engelska.
Kursutvärdering kommer att genomföras enligt de riktlinjer som är fastställda av Styrelsen för utbildning.
Litteratur och övriga läromedel
Obligatoriskt kursmaterial
Kursledaren kommer att ge obligatorisk litteratur i form av vetenskapliga artiklar, rapporter och fall studier.