Kursplan för

Att utvecklas till tandläkare - Teamsamarbete, 1,5 hp

To become a dentist - Teamwork, 1,5 credits
Denna kurs är nedlagd, för mer information se rubriken Övergångsbestämmelser i den sista versionen av kursplanen.
Observera att kursplanen finns i följande versioner:
HT09 , HT14 , HT15
Kurskod
2TL015
Kursens benämning
Att utvecklas till tandläkare - Teamsamarbete
Hp
1,5 hp
Utbildningsform
Högskoleutbildning, 2007 års studieordning
Huvudområde 
Odontologi 
Nivå 
G2 - Grundnivå 2 
Betygsskala
Underkänd (U) eller godkänd (G)
Kursansvarig institution
Institutionen för odontologi
Beslutande organ
Programnämnden för tandläkarprogrammet
Datum för fastställande
2009-10-15
Kursplanen gäller från
Höstterminen 2009

Särskild behörighet

Enligt fastställd utbildningsplan

Mål

Kursen är integrerad med och examineras med moment 5: ”Preklinisk Protetik 1, Kron- och broprotetisk preparationslära” i kursen ”Klinisk odontologi 3”. Efter avslutad kurs ska studenten: • kunna samarbeta med en tandteknikerstudent om bedömning och ev justering av en gjuten konstruktions passform • förstå och förklara moment som utförts av tandteknikerstudent i ett samarbetsprojekt • förstå att god kommunikation i det interprofessionella samarbetet med tandteknikerstudent, är en förutsättning för ett lyckat resultat

Innehåll

Föreläsningar i gruppdynamik och kommunikation, grupparbeten och samarbetsövningar i kommunikation tillsammans med tandteknikerstudenter. Praktiska samarbetsövningar kring framställning av tandtekniskt arbete.

Arbetsformer

Föreläsningar, obligatoriska grupparbeten och samarbetsövningar i kommunikation samt praktisk övning i framställning av tandtekniskt arbete tillsammans med tandteknikerstudenter.

Examination

Kamratbedömning samt obligatorisk närvaro på de praktiska övningarna. Närvaro krävs vid obligatoriska delar av kursen, enligt ovan. Missade tillfällen skall kompenseras genom restuppgift från kursgivaren. Begränsning av antal prov- eller praktiktillfällen. Om studentens examination inte blir godkänd får studenten ytterligare 2 försök. Därefter rekommenderas studenten att gå om kursen, och ges ytterligare 3 examinationstillfällen. Är studenten inte godkänd efter 6 försök ges inte någon mer kursplats på kursen. (HF 6 kap. 11a§).

Övergångsbestämmelser

Om kursen läggs ner eller genomgår större förändringar erbjuds examination enligt tidigare litteraturlista och lärandemål högst ett läsår efter genomförd revision/nedläggning.

Övriga föreskrifter

Programöverskridande moment • Kursen är programöverskridande mellan tandläkar- och tandteknikerprogrammen. Kursvärdering Kursvärdering genomförs enligt de riktlinjer som är fastställda av Styrelsen för utbildning.

Litteratur och övriga läromedel

Kompendier utformade av kursgivaren.

Obligatorisk kurslitteratur

Kompendier utformade av kursgivaren.