Marknadsanalys, 8 hp
Market Analysis, 8 credits- Kurskod
- 4BP042
- Kursens benämning
- Marknadsanalys
- Hp
- 8 hp
- Utbildningsform
- Högskoleutbildning, 2007 års studieordning
- Huvudområde
- Bioentreprenörskap
- Nivå
- AV - Avancerad nivå
- Betygsskala
- Väl godkänd, godkänd, underkänd
- Kursansvarig institution
- Institutionen för lärande, informatik, management och etik
- Beslutande organ
- Utbildningsnämnden LIME
- Datum för fastställande
- 2020-03-04
- Reviderad av
- Utbildningsnämnden LIME
- Senast reviderad
- 2020-11-16
- Kursplanen gäller från
- Höstterminen 2020
Särskild behörighet
Kandidat- eller yrkesexamen om minst 180 hp inom hälso- och sjukvård, biomedicin, biologi, cell- och molekylärmedicin, farmaci, kemi, medicin, bioteknologi eller motsvarande examen. Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska B/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.
Mål
Kursen syftar till att göra det möjligt för studenten att förstå hur man kan genomföra marknadsanalyser för företag inom life science fältet.
Avseende kunskaper och förståelse:
- Beskriva terminologi och centrala principer inom marknadsanalys
- Identifiera och jämföra globala marknadsmiljöer
Avseende färdigheter och förmåga:
- Hämta, analysera och kommunicera information om t.ex. marknadens behov, marknadsutveckling och marknadsegenskaper
- Använda sig av vetenskapliga metoder inom marknadsanalys
Avseende värderingsförmåga och förhållningssätt:
- Reflektera över etiska dilemman inom marknadsanalys
Innehåll
Kursen täcker olika aspekter av marknadsanalys inom bioentreprenörskap, de verktyg och modeller som används samt vetenskapliga metoder som är lämpliga vid tex behovsanalyser och konkurrentanalyser mm.
Marknadsanalys - projekt, 4.0 hp
Denna modul består av ett projekt som integrerar färdigheter inom marknadsanalys och vetenskapliga metoder lämpliga inom detta fält såsom intervjuer och observationer.
Marknadsanalys - integrering, 4.0 hp
Denna modul integrerar individuellla lärdomar från grupprojektet med terminologi och centrala begrepp inom marknadsanalys.
Arbetsformer
Kursen ges på avancerad nivå där studenterna förutsätts vara bekanta med de vanligaste arbetsformerna i högskolestudier. Kursens pedagogiska grundsyn är baserad på entreprenöriellt lärande och förutsätter ett aktivt studentdeltagande. Undervisningen sker i form av föreläsningar, seminarier, work shops och case-studier.
Obligatoriskt deltagande
Deltagande på seminarier, work shops och presentationer är obligatoriskt. Examinator bedömer om och i så fall hur frånvaro från obligatoriska utbildningsinslag kan tas igen. Innan studenten deltagit i de obligatoriska utbildningsinslagen eller tagit igen frånvaro i enlighet med examinators anvisningar kan inte studieresultaten slutrapporteras. Frånvaro från ett obligatoriskt utbildningsinslag kan innebära att den studerande inte kan ta igen tillfället förrän nästa gång kursen ges.
Examination
Examinationen för modul1 (projekt) består av:
- En skriftlig gruppuppgift (Underkänd/Godkänd)
Examinationen för modul 2 (integrering) består av:
- En individuell uppgift (Underkänd/Godkänd/Väl godkänd)
- En skriftlig tentamen (Underkänt/Godkänd/Väl godkänd)
För att bli godkänd på hel kurs krävs att alla examinationsuppgifterna får betyget "godkänd". För att få betyget "väl godkänd" på hela kursen, krävs betyget "godkänd" på den skriftliga gruppuppgiften samt betyget "väl godkänd" på den individuell uppgiften och tentamen.
Inlämning av grupp- eller individuella uppgiften efter deadline resulterar i att studenten missar möjligheten att få betyget "väl godkänd" på hela kursen.
Begränsning av antal prov- eller praktiktillfällen
Student som ej är godkänd efter ordinarie examinationstillfälle har rätt att delta vid ytterligare fem examinationstillfällen. Om studenten genomfört sex underkända tentamina/prov ges inte något ytterligare examinationstillfälle. Som examinationstillfälle räknas de gånger studenten deltagit i ett och samma prov. Inlämning av blank skrivning räknas som examinationstillfälle. Examinationstillfälle till vilket studenten anmält sig men inte deltagit räknas inte som examinationstillfälle.
Om det föreligger särskilda skäl, eller behov av anpassning för student med funktionsnedsättning får examinator fatta beslut om att frångå kursplanens föreskrifter om examinationsform, antal examinationstillfällen, möjlighet till komplettering eller undantag från obligatoriska utbildningsmoment, m.m. Innehåll och lärandemål samt nivån på förväntade färdigheter, kunskaper och förmågor får inte ändras, tas bort eller sänkas.
Övergångsbestämmelser
Examination kommer att tillhandahållas under en tid av två år efter en eventuell nedläggning av kursen. Examination kan ske enligt tidigare litteraturlista under en tid av ett år efter den tidpunkt då en större revidering av litteraturlistan gjorts.
Övriga föreskrifter
Kursen ges på engelska.
Kursutvärdering kommer att genomföras enligt de riktlinjer som är fastställda av Kommittén för utbildning på grundnivå och avancerad nivå.
Litteratur och övriga läromedel
Obligatorisk litteratur
Kursledaren kommer att tillhandahålla obligatorisk litteratur i form av vetenskapliga artiklar, industrirapporter och case-studier.
16. ed. : Essex : Pearson, 2015 - 731 s. ISBN:9781292092485 LIBRIS-ID:17756985 En ny utgåva av denna bok kommer att släppas under 2020. Använd gärna den istället. Sök i biblioteket
Rekommenderad litteratur
3rd edition. : - xxiii, 299 pages ISBN:9780273773634 (pbk.) LIBRIS-ID:14832622 Sök i biblioteket