Kursplan för

Kommunikation i bioentreprenörskap 2, 2,5 hp

Communication in Bioentrepreneurship 2, 2,5 credits
Denna kursplan gäller från och med vårterminen 2024.
Observera att kursplanen finns i följande versioner:
VT21 , VT24 , VT25
Kurskod
4BP045
Kursens benämning
Kommunikation i bioentreprenörskap 2
Hp
2,5 hp
Utbildningsform
Högskoleutbildning, 2007 års studieordning
Huvudområde 
Bioentreprenörskap 
Nivå 
AV - Avancerad nivå 
Betygsskala
Väl godkänd, godkänd, underkänd
Kursansvarig institution
Institutionen för lärande, informatik, management och etik
Beslutande organ
Utbildningsnämnden LIME
Datum för fastställande
2020-10-20
Reviderad av
Utbildningsnämnden LIME
Senast reviderad
2023-10-02
Kursplanen gäller från
Vårterminen 2024

Särskild behörighet

Kandidat- eller yrkesexamen om minst 180 hp inom hälso- och sjukvård, biomedicin, biologi, cell- och molekylärmedicin, farmaci, kemi, medicin, bioteknologi eller motsvarande examen. Dessutom krävs Engelska B/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Lägst betyget G på kurserna "Bioentrepreörskapsteori" samt "Kommunikation inom bioentreprenörskap 1 på Masterprogrammet i bioentreprenörskap.

Mål

Efter genomgången kurs ska studenten kunna: 

  • Beskriva och förklara hur ett företag eller en organisation arbetar med kommunikation mot en målgrupp,
  • Demonstrera olika typer av kommunikationssätt vid kommunikation med externa parter,
  • Tillämpa kommunikationsprinciper i framställandet av en kommunikationsplan.

Innehåll

Vikten av att förstå hur man kommunicerar med olika målgrupper inom företag och organisationer är stor. Genom att skapa förståelse för hur olika kommunikationsstrategier kan användas skapas möjligheten för kommunikationen att bli mer effektiv och få större genomslag. 

Genom denna kurs kommer studenten att få arbeta med olika kommunikationsstrategier. Studenterna kommer att lära från exempel men även skapa en egen kommunikationsstrategi. Ett reflexivt tillvägagångsätt kommer att genomsyra kursen.

Arbetsformer

Undervisningen sker i form av seminarier och workshops där studenterna arbetar med olika typer av material både individuell samt i grupp kompletteras med självstudier. Studenterna kommer både skriva texter samt öva på verbal kommunikation. 

Kursen ges på avancerad nivå där studenterna förutsätts vara bekanta med de vanligaste arbetsformerna i högskolestudier. Kursens pedagogiska grundsyn är baserad på ett entreprenöriellt lärande och förutsätter ett aktiv studentdeltagande.

Examination

Examinationen sker i form av:

  • en skriftlig individuell rapport (VG/G/U)

Inlämning av den skriftliga rapporten efter deadline resulterar i att studenten missar möjligheten att få betyget "väl godkänt" på kursen. 

Om det föreligger särskilda skäl, eller behov av anpassning för student med funktionsnedsättning får examinator fatta beslut om att frångå kursplanens föreskrifter om examinationsform, antal examinationstillfällen, möjlighet till komplettering eller undantag från obligatoriska utbildningsmoment, m.m. Innehåll och lärandemål samt nivån på förväntade färdigheter, kunskaper och förmågor får inte ändras, tas bort eller sänkas

Obligatoriskt deltagande
Examinator bedömer om och i så fall hur frånvaro från obligatoriska utbildningsinslag kan tas igen. Innan studenten deltagit i de obligatoriska utbildningsinslagen eller tagit igen frånvaro i enlighet med examinators anvisningar kan inte studieresultaten slutrapporteras. Frånvaro från ett obligatoriskt utbildningsinslag kan innebära att den studerande inte kan ta igen tillfället förrän nästa gång kursen ges

Begränsning av antal provtillfällen
Student som ej är godkänd efter ordinarie examinationstillfälle har rätt att delta vid ytterligare fem examinationstillfällen. Om studenten ej är godkänd efter fyra provtillfällen uppmanas denna att uppsöka studievägledaren. Om studenten genomfört sex underkända tentamina/prov ges inte något ytterligare examinationstillfälle.

Som examinationstillfälle räknas de gånger studenten deltagit i ett och samma prov. Inlämning av blank skrivning räknas som examinationstillfälle. Examinationstillfälle till vilket studenten anmält sig men inte deltagit räknas inte som examinationstillfälle.

Övergångsbestämmelser

Examination kommer att tillhandahållas under en tid av två år efter en eventuell nedläggning av kursen. Examination kan ske enligt tidigare litteraturlista under en tid av ett år efter den tidpunkt då en större revidering av litteraturlistan gjorts.

Övriga föreskrifter

Kursutvärdering genomförs enligt de riktlinjer som är fastställda av Kommittén för utbildning på grundnivå och avancerad nivå.

Kursen ges på engelska.

Litteratur och övriga läromedel

Kurslitteratur

Vetenskapliga artiklar och annat material kommer att tillhandahållas.