Projektarbete inom translationell fysiologi och farmakologi, 7,5 hp
Project Work in Translational Physiology and Pharmacology, 7,5 credits- Kurskod
- 4FF003
- Kursens benämning
- Projektarbete inom translationell fysiologi och farmakologi
- Hp
- 7,5 hp
- Utbildningsform
- Högskoleutbildning, 2007 års studieordning
- Huvudområde
- Translationell fysiologi och farmakologi
- Nivå
- AV - Avancerad nivå
- Betygsskala
- Väl godkänd, godkänd, underkänd
- Kursansvarig institution
- Institutionen för fysiologi och farmakologi
- Beslutande organ
- Utbildningsnämnden FyFa
- Datum för fastställande
- 2021-11-22
- Kursplanen gäller från
- Vårterminen 2023
Särskild behörighet
Kandidat- eller yrkesexamen om minst 180 hp inom biomedicin, bioteknik, cell- och molekylärbiologi, farmaci, hälso- och sjukvård, medicin eller motsvarande examen. Dessutom krävs Engelska B/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.
Mål
Kursens syfte är att studenten ska erhålla en förståelse för translationell fysiologi och farmakologi och kunna integrera koncept inom akademisk forskning, den privata sektorn och medicinsk tillämpning. Med ett projektarbete får studenten tillfälle att fördjupa sig inom ett relevant ämne av interdisciplinär karaktär och öka sin kompetens att arbeta och kommunicera på ett tvärvetenskapligt sätt.
Efter genomgången kurs ska studenten kunna:
- Förklara effekterna av farmakologisk och icke-farmakologisk behandling på olika organ och organsystem
- Formulera vetenskapligt baserade frågor inom fysiologi, patofysiologi, samt farmakologisk behandling och möjliga biverkningar
- Söka och värdera relevant forskning inom utvalt ämnesområde
- Diskutera och dra slutsatser kring forskning- och utvecklingsfrågor inom translationell fysiologi och farmakologi som presenteras skriftligt och muntligt
Innehåll
Kursen omfattar ett projektarbete där studenten på egen hand och i grupp får integrera och tillämpa kunskap från olika delar av fysiologin och farmakologin för att föreslå och utforma lösningar till identifierade frågeställningar inom huvudområdet. Val av projekt och utveckling av dessa sker i samarbete med handledare på kursen. Kursen syftar till att stimulera studenten till att tänka innovativt och uppmuntrar till framställning av idéer på lösningar som kan möta framtida hälsoutmaningar och samhälleliga behov.
Arbetsformer
Föreläsningar, seminarier, självständigt arbete i projektgrupper med regelbunden kontakt med lärare och handledare.
Examination
Individuell skriftlig inlämningsuppgift. Betygsätts U/G/VG.
Skriftlig inlämningsuppgift av projektarbete. Betygsätts U/G.
Muntlig presentation av projektarbete. Betygsätts U/G.
Skriftliga uppgifter ska lämnas in före slutet av kursen enligt specifikation i schemat. För att få godkänt på kursen (betyget G eller högre) krävs minst godkänt på alla kursens examinationer. För att få väl godkänt på kursen krävs betyget väl godkänt på den skriftliga individuella inlämningsuppgiften.
Obligatoriskt deltagande
Deltagande i seminarier är obligatoriskt. Examinator bedömer om och i så fall hur frånvaro från obligatoriska utbildningsinslag kan tas igen. Innan studenten deltagit i de obligatoriska utbildningsinslagen eller tagit igen frånvaro i enlighet med examinators anvisningar kan inte studieresultaten slutrapporteras. Frånvaro från ett obligatoriskt utbildningsinslag kan innebära att den studerande inte kan ta igen tillfället förrän nästa gång kursen ges.
Begränsning av antal prov- eller praktiktillfällen
De studenter som ej är godkända efter ordinarie provtillfälle har rätt att delta vid ytterligare fem provtillfällen. Om studenten genomfört sex underkända tentamina/prov ges inte något ytterligare tentamenstillfälle eller någon ny kursplats.
Som provtillfälle räknas de gånger studenten deltagit i ett och samma prov. Inlämning av blank skrivning räknas som provtillfälle. Provtillfälle till vilket studenten anmält sig men inte deltagit räknas inte som provtillfälle.
Om det föreligger särskilda skäl, eller behov av anpassning för student med funktionsnedsättning, får examinator fatta beslut om att frångå kursplanens föreskrifter om examinationsform, antal examinationstillfällen, möjlighet till komplettering eller undantag från obligatoriska utbildningsmoment, m.m. Innehåll och lärandemål samt nivån på förväntade färdigheter, kunskaper och förmågor får inte ändras, tas bort eller sänkas.
Övriga föreskrifter
Kursen ges på engelska och examinationerna är på engelska.
Kursutvärdering kommer att genomföras enligt de riktlinjer som är fastställda av Styrelsen för utbildning.