Kvalitativ forskning och utvärderingsmetoder i katastrofer

  • 7,5 hp
  • Avancerad nivå
  • Huvudområde: Hälsoinsatser vid katastrofer
  • Institutionen för global folkhälsa

Kursen ger dig som student en introduktion till kvalitativ forskning och hur den kan användas vid utvärderingar av hälsoinsatser i katastrofer.  

I den här kursen lär du dig mer om hur man använder kvalitativ forskning, hur du formulerar forskningsfrågor, olika metoder för datainsamling, samt hur du planerar utvärdering av hälsoinsatser i katastrofer med hjälp av kvalitativa data och hur du rapporterar och kommunicerar dina resultat. Dessutom ger kursen dig som student en introduktion till kvalitativ dataanalysmjukvara och praktisk tillämpning av kodning, analys och tolkning av kvalitativa data.  

Det är en fristående kurs som ges tillsammans med Erasmus Mundus mastersprogrammet Public Health in Disasters. Det mastersprogrammet har ett globalt intag av studenter, vilket innebär att när du läser den här fristående kursen får du samtidigt glädjen och nyttan av att lära dig tillsammans, och umgås med, kurskamrater från hela världen.  

Anmälan VT25

  • 100%, Undervisning på dagtid
  • Studieort: Solna
  • 05 maj 2025 - 08 juni 2025
  • Undervisningsspråk: Engelska
  • Sista anmälningsdag: 15 oktober 2024
  • Anmälningskod: KI-12005

Särskild behörighet

Kandidat- eller yrkesexamen om minst 180 hp inom hälso- och sjukvård, management, administration, samhällsvetenskapliga eller tekniska ämnen. Dessutom krävs Engelska B/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Urval

En samlad kvalitativ bedömning av den sökandes tidigare utbildning, relevanta yrkes- och/eller forskningserfarenheter samt motivering för att genomgå utbildningen. Bifoga CV, motivationsbrev samt intyg som styrker högskolemeriter enligt anvisningarna på antagning.se. Läs mer om meritvärdering och urval till Kvalitativ forskning och utvärderingsmetoder i katastrofer. Samtliga meriter ska ha inkommit till Antagningsservice/antagning.se senast sista kompletteringsdag 24 oktober 2024. Det första antagningsbeskedet med svarskrav publiceras den 10 december 2024 på ditt konto på antagning.se.

Anmälan

Anmälan görs via Antagning.se. Anmälan öppnar ca en månad före sista anmälningsdag.

Anmäl dig på antagning.se

Avgifter

Anmälnings- och studieavgifter krävs för sökande som inte har medborgarskap i EU, EES-länderna eller Schweiz.

Kontakt

Kontaktperson för mer information om utbildningen:
Anneli Eriksson, anneli.eriksson@ki.se

Har du frågor om behörighet och antagning?

Anmälan och antagning

Kurswebb

Visa kursplanen