Dimos Edirnelis, student på fysioterapeutprogrammet

Dimos Edirnelis läser till fysioterapeut. Här berättar han om sin upplevelse som student på programmet.

student

– Jag valde Fysioterapeutprogrammet eftersom jag själv har haft en del skador och jag följde alltid med min mamma när hon åkte till fysioterapeuten. Jag gillar arbetssättet och möjligheterna att jobba inom olika områden. Du kan exempelvis arbeta med äldre, ungdomar eller barn – det är mycket variation och det tycker jag är viktigt.

– Det bästa med min utbildning är att det är många praktiska moment, redan den första terminen får du komma ut på fältstudiedagar och se hur verksamheten fungerar på olika platser. Du får lära dig mycket om kroppen och hur allt fungerar, om alla muskler, leder, skelettet och det tycker jag är väldigt intressant.

– Jag är mycket intresserad av att jobba preventivt och att hjälpa folk att förebygga skador. Jag har ett väldigt stort idrottsintresse, främst fotboll, och i framtiden hoppas jag kunna specialisera mig inom idrottsmedicin. Jag tror inte att ett idrottsintresse är en förutsättning för att bli en bra fysioterapeut. Men om du som jag vill hålla på med idrottsmedicin så tror jag att du gör ett bättre jobb om du är intresserad. För att bli en bra fysioterapeut tror jag det är viktigt att vara öppen som person, att kunna möta olika människor på olika sätt utifrån deras behov.

Studentkommuni…
2023-09-11