Skip to main content

Emma läser till sjuksköterska

Emma, sjuksköterskestudent

Vad är det bästa med programmet?

– Att det är så stor variation och att man tidigt får inblick i yrket. Redan första terminen är det flera praktiska moment och en veckas fältstudier där man verkligen får en känsla för hur det är att arbeta som sjuksköterska. Det har varit väldigt givande. 

Varför valde du att studera på KI?

– Jag valde KI då det är ett stort universitet där alla föreläsare och lärare är experter inom sitt område. Dessutom får vi möjlighet att ha praktik på några av Sveriges största sjukhus.

Varför valde du att läsa till sjuksköterska?

– Jag har alltid velat jobba med att hjälpa människor men inte varit säker på hur. När jag började fundera mer konkret på vad jag vill arbeta med kände jag att det är inom vården jag vill vara. Jag började läsa på om sjuksköterskeyrket och insåg att sjuksköterska är det yrke som ger mig bäst möjligheter att nå dit jag vill.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

– Dagarna på sjuksköterskeprogrammet ser väldigt olika ut. Vissa dagar är det föreläsningar eller seminarium, andra dagar är det självstudier och flera veckor per termin består av praktik.

Vad har varit den största utmaningen hittills?

– Vi har läst flera utmanande kurser där det krävs att man lägger ner mycket tid och energi. Som tur är varvas dessa med andra kurser och en hel del praktik.

Vad vill du arbeta med efter studierna?

– Jag har alltid velat jobba med barn, på sjukhus eller inom psykiatrin. Under studietiden har jag dock fått upp ögonen för flera olika inriktningar. Efter min praktik på ambulansen har jag fått ett stort intresse för den prehospitala vården och skulle gärna jobba med detta. 

Vill du veta mer om livet som sjuksköterskestudent? blog.ki.se/kistudentenemma