FAQs - Kompletterande utbildning för tandläkare

Här har vi samlat de vanligaste frågorna om antagningen till den kompletterande utbildningen för tandläkare.

Min skola har gjort ett misstag - kan jag komplettera med Svenska 3 efter sista kompletteringsdag?

Tyvärr är datumet strikt. Det är viktigt att du i god tid innan sista kompletteringsdag är i kontakt med din skola för att säkerställa att dina betyg i svenska hämtas in till antagning.se senast sista kompletteringsdag.

Vad betyder ”handläggning pågår” som syns när jag loggar in på antagning.se?

Det betyder att vi håller på och går igenom din anmälan.

Om jag har anmält mig till både KI och GU på antagning.se kan jag delta i steg 2 på båda lärosäten?

Ja, om du har tillräckligt bra resultat i steg 1 för att gå vidare till steg 2, så har du möjlighet att kallas till de båda lärosäten du har anmält dig till på antagning.se. Observera att poänggränsen för att kallas till steg 2 på respektive lärosäte kan komma att variera. Detta pga att olika många sökande kan komma att anmäla sig till det ena eller båda lärosäten, och att olika många sökande kan kallas till steg 2 på de två lärosätena.

Jag kan se att jag fått ett meritvärde på Mina sidor på antagning.se innan urval, hur vet jag om det räcker för att bli antagen?

Det går tyvärr inte att svara på förrän urvalsresultatet är klart och du kan se ett publicerat antagningsbesked på ditt användarkonto på antagning.se. Det beror på att många andra saker påverkar urvalsresultatet, till exempel vilket meritvärde övriga sökande fått. Det är först när du kan se ditt antagningsbesked som du får reda på om det räckte för att bli antagen.

KI Antagningen
2022-11-09