Jessica arbetar nära specialisttandläkare

Jessica tog examen från tandhygienistprogammet på Karolinska Institutet våren 2015. Där fick hon de kunskaper hon behövde för att sedan bli anställd på tandvårdskedjan.

Jessica, examen tandhygienistprogrammet

– Karolinska Institutet var den enda skola jag sökte till då det var den jag hade hört bäst om. Jag har också förstått att KI är omtalat utanför Sverige och det kändes som en bra möjlighet för min karriär. Arbetet som tandhygienist är profilaktiskt, estetiskt och hjälpande. Du får också ta stort ansvar och möta många olika människor, vilket var något som lockade mig. Jag upplevde skolan som professionell med engagerade och seriösa föreläsare med olika erfarenheter och lärdomar. Det allra bästa var det kliniska arbete som vi hade två dagar i veckan där vi fick ta emot egna patienter i en faktisk klinik.

Arbetar nu på Aqua Dental

Sedan januari 2019 arbetar Jessica på Aqua Dentals klinik i Sollentuna, där hon trivs bra.

– Jag skulle säga att det jag uppskattar mest med att vara tandhygienist på Aqua Dental är närheten till mina kollegor. Jag behöver inte remittera till någon utanför Aqua Dental utan behöver jag hjälp av en specialisttandläkare inom exempelvis ortodonti, parodontologi eller käkkirurgi så finns de inte längre bort än i rummet bredvid.

Vad skulle du säga till de som funderar på att studera tandhygienist på Karolinska Institutet?

– Gillar du att träffa olika människor, att samarbeta samt vill se resultat i ditt arbete är tandhygienist rätt yrke för dig. KI:s goda anseende är dessutom en bra förutsättning i arbetssökandet.

Jessica tipsar - tre egenskaper du bör ha som tandhygienist:

  • Tålmodig
  • Noggrann
  • Hjälpsam
Studentkommuni…
2022-12-20