Kursplan för Bioentreprenörskap
Bioentrepreneurship
Versioner av denna plan:
Basdata
Särskild behörighet
Minst betyget G (Godkänd) på kurserna Avancerad biomedicin, Tillämpad biostatistik, Bioinformatik, termin 1 valbar kurs, Bioetik och försökdjursvetenskap, Tillämpad kommunikation i biomedicin och professionell utveckling, samt registrering på kursen Avancerad biomedicin: forskningsprojekt 1 på Masterprogrammet i biomedicin.
Mål
Det övergripande syftet med kursen är att introducera hur entreprenörskapsprocessen kan tillämpas inom det biomedicinska området.
Efter genomgången kurs ska studenten kunna:
Avseende kunskap och förståelse
- Förklara den entreprenöriella processen
Avseende färdighet och förmåga
- Tillämpa entreprenöriella färdigheter för att adressera problem på global nivå inom det biomedicinska området
Avseende värderingsförmåga och förhållningssätt
- Reflektera över det möjliga värdet av entreprenörskap(er) för det biomedicinska fältet från både ett vetenskapligt och samhälleligt perspektiv
Innehåll
Denna kurs kommer att fokusera på den entreprenöriella processen för problemlösning för att skapa värde från vetenskapsbaserad kunskap. Inlämningsuppgifterna i kursen kräver att studenten använder kritiskt tänkande och analys samt införlivar tidigare kunskaper och erfarenheter i ett projektarbete. Studenten kommer att behöva söka efter och använda relevant vetenskaplig litteratur och annan data för att stödja sina resonemang. Både globala och etiska perspektiv på det biomedicinska området kommer att behandlas.
Arbetsformer
Föreläsningar och seminarier kommer att kompletteras med självstudier av litteratur och en reflekterande övning. Ett projekt kommer att genomföras parallellt under hela kursen och resultera en presentation av resultaten i slutet av kursen.
Examination
Kursen har två examinationer
- En projektpresentation (Underkänt/Godkänt)
- En individuell uppsats (Underkänt/Godkänt/Väl godkänt)
För godkänd kurs krävs minst betyget "Godkänd" på båda examinationerna. För att erhålla betyget "Väl godkänd" på hela kursen krävs betyget "Godkänd" för presentationen av projektet och betyget "Väl godkänd" på den individuella uppsatsen.
Obligatoriskt deltagande
Seminarier är obligatoriska.
Examinator bedömer om och i så fall hur frånvaro från obligatoriska utbildningsinslag kan kompenseras för. Studenten måste delta i de obligatoriska utbildningsinslagen eller ta igen frånvaro i enlighet med examinators anvisningar för att klara kursen. Frånvaro från ett obligatoriskt utbildningsinslag kan innebära att den studerande inte kan göra detta utbildningsinslag förrän nästa gång kursen ges.
Begränsning av antal prov- eller praktiktillfällen
Student som ej är godkänd efter första examinationstillfället har rätt att delta vid ytterligare fem examinationstillfällen. Om studenten inte är godkänd efter fyra examinationstillfällen, rekommenderas han/hon att ta kursen nästa ordinarie kurstillfälle och kan, efter det, delta i två ytterligare examinationstillfällen. Om studenten genomfört sex underkända tentamina/prov ges inte något ytterligare examinationstillfälle.
Som provtillfälle räknas när studenten fysiskt närvarat eller på annat sätt deltagit vid en examination. Inlämning av icke ifylld examinationsuppgift som provtillfälle. Provtillfälle till vilket studenten anmält sig men inte deltagit räknas inte som ett provtillfälle.
Anpassning av examination
Om det föreligger särskilda skäl, eller behov av anpassning för student med funktionsnedsättning, får examinator fatta beslut om att frångå kursplanens föreskrifter om examinationsform, antal examinationstillfällen, möjlighet till komplettering eller undantag från obligatoriska utbildningsmoment, m.m. Innehåll och lärandemål samt nivån på förväntade färdigheter, kunskaper och förmågor får inte ändras, tas bort eller sänkas.
Övriga föreskrifter
Kursen ges på engelska och examination är på engelska.
Kursutvärdering kommer att genomföras enligt de riktlinjer som är fastställda av Styrelsen för utbildning.
Muntlig utvärdering, kursråd, kommer att genomföras under kursen.
Litteraturlista och övriga läromedel
Litteratur kommer att tillhandahållas av kursledningen under kursen.