Kursdeltagare berättar om distanskursen "Sjukskrivning i praktiken"

I uppdragsutbildningen Sjukskrivning praktiken får du kunskap om det uppdrag sjukvården har kring patienter som är sjukskrivna.

Nyfiken på vad utbildningen kan innebära för dig? Träffa en tidigare kursdeltagare!

Carina Björö
Carina Björö Foto: N/A

Carina Björö, Koordinator/Arbetsterapeut, Socialkontoret, Strängnäs kommun

Vad var det som fick dig intresserad av den här utbildningen?

I mitt nya uppdrag som koordinator/samordnare på kommunen kommer jag att möta personer som har varit ifrån arbetsmarknaden under lång tid och eventuellt ska prövas för sjukersättning. Jag kände att jag behöver lära mig så mycket som möjligt inom området för att på ett tryggt och förtroendeingivande sätt vägleda dessa människor. Jag ville även ha förståelse och kunskap om andra aktörers (Försäkringskassan och aktörer inom vården) processer och arbete. När jag upptäckte denna kurs så tvekade jag inte, jag anmälde mig direkt.

Skulle du rekommendera utbildningen till andra?

Absolut. Den var lärorik. Upplägget och utformningen var perfekt med fallbeskrivningar och fakta följt av quizfrågor. Att jag även gjorde allt över nätet när jag hade tid och utrymme och att jag kunde dela upp kursen i mindre delar, var bonus för mig. Det kan vara svårt att tidsmässigt få till studier i kombination med arbete men det var inga problem med denna kurs.   

Har du haft eller kommer du ha användning för det du lärt dig?

Jag kommer absolut ha användning för kunskapen. Jag kommer få en snabbare arbetsprocess och kan lättare kartlägga vidare åtgärder genom kunskaperna kursen förmedlat. Jag skulle gärna se en påbyggnadskurs med samma upplägg inom området sjukersättning/rehabiliteringsersättning i framtiden.

Mer information

I kurskatalogen nedan kan du söka efter kursen. Den ges löpande. Om det inte finns en öppen anmälan just nu är du varmt välkommen att kontakta oss för att höra när anmälan öppnar till nästa omgång.

Ulla Finati

Projektkoordinator
Michelle Azorbo
2023-02-03