Sofia, student på audionomprogrammet

Som audionom finns stora möjligheter att jobba med olika inriktningar inom hörseln.

Student, audionomprogrammet

Varför valde du att läsa till audionom?

– Audionomyrket känns som en fullträff. Hörseln är jättespännande och ljud utgör en så stor del av våra liv. Att få vara den som hjälper och hittar lösningar efter personers förutsättningar, för att förbättra livskvaliteten i deras liv ser jag som ett mycket meningsfullt arbete.

Vad är det bästa med ditt program?

– Att få komma ut på praktik och se verkligheten, träffa patienter och audionomer. Även att ha en lärorik studietid som är bred och innefattar många olika teoretiska delar, såsom beteendevetenskapliga, tekniska och medicinska ämnen.

Vilka utmaningar har du stött på?

– Då jag inte är tekniskt lagd, har de tekniska momenten varit en utmaning. Men oftast pluggar vi klasskamrater i grupp och hjälper varandra, vilket underlättar mycket och gör också studietiden mycket roligare!

Vad vill du arbeta med efter studierna?

– Som audionom har man väldigt stora möjligheter att jobba med olika inriktningar inom hörseln. Detta gör att jag har mycket att välja på och än så länge vet jag ingen specifik inriktning. Jag tänker att mina kommande praktiker kan ge mig ett avgörande svar vad jag väljer för inriktning efter studierna.

Studentkommuni…
2022-12-19