Campusinformation

Här hittar du som student information om våra två campusområden: campus Solna och campus Flemingsberg. Du hittar information om hur du ansluter till wifi, information om restauranger och var du kan värma din egen mat, information om hur du bokar grupprum och var du hittar biblioteken och våra gym.

Brandsäkerhetsinformation 

Som student på KI:s campusområden ska du självklart kunna känna dig trygg när du vistas här. KI arbetar hårt för att brandsäkerheten i lokalerna ska hålla en hög nivå, och du som individ har också ett ansvar för att åstadkomma detta. Genom att känna till och följa de rutiner som finns i händelse av brand- och utrymning samt rapportera incidenter kan du bidra till en ökad säkerhet för dig själv och dina medstudenter.

Brandsäkerhetsinformation för studenter

Cykelställ

På våra Campus finns ett flertal cykelparkeringar i anslutning till våra hus. 

Gym och bollsporter

Det finns gym på båda våra campus som studenter på KI har fri tillgång till. På campus Solna finns även en bollhall för bland annat badminton och pingis samt tennisbanor att boka. Tennisbanorna är stängda under vinterhalvåret.

BOX - gym på campus Solna 

BASE - gym på campus Flemingsberg 

Tennisbanor på campus Solna 

Hitta på KI 

Utbildningen vid KI bedrivs i huvudsak på våra två campusområden: Campus Solna och Campus Flemingsberg. Ta hjälp av våra kartor för att hitta byggnader och salar. 

Hitta på KI, kartor och lokaler.

KI-kort 

Med KI-kortet kommer du in till salar och byggnader på KI:s campus. Du använder även KI-kortet som utskriftskort och lånekort. Du kan skaffa kortet efter att du aktiverat ditt studentkonto.

KI-kort för studenter.

Lokalbokning 

Som student kan du gå in och boka grupprum. 

Lokalbokning för dig som är student

Pendelbuss mellan KI:s campus

Med pendelbussen åker du som student kostnadsfritt mellan campus Solna och campus Flemingsberg.

Tidtabell, hållplatser och aktuell information om pendelbussen.

Parkering 

Parkering på Karolinska Instutets Campus tillhandahålls av Akademiska Hus och sköts av ett privat parkeringsbolag. Som student parkerar du som besökare på campus. Läs mer om vilka avgifter som gäller och var du hittar besöksparkeringen på Akademiska Hus hemsida. 

Campus Solna - Akademiska Hus hemsida

Campus Flemingsberg - Akademiska Hus hemsida

Parkering för fordon med handikapptillstånd 

Ni som har ett fordon med handikapptillstånd parkerar avgiftsfritt utom på tidsbegränsad korttidsparkering. Tillgänglighetskartor för Solna och Flemingsberg campus finns hos Akademiska hus.

Restauranger, caféer och mikrovågsugnar på campus

På campus i Solna och Flemingsberg finns möjligheten att värma medhavd mat och det finns olika caféer och lunchrestauranger att välja bland.

Matplatser, restauranger och caféer på campus

Rum för stillhet 

Det finns rum för stillhet, meditation och bön på både campus Solna och campus Flemingsberg. Rummen kan även användas som amningsrum. 

Det finns ett rum för stillhet på respektive campus.

Skriv ut 

Det finns skrivare på båda campus. På universitetsbibliotekets webbplats hittar du information om var du hittar skrivarna. 

Här hittar du skrivare

Universitetsbiblioteket (KIB)

Karolinska Institutets Universitetsbibliotek (KIB) finns både i Solna och Flemingsberg. Läs mer om deras öppettider och service på deras webbplats. 

Hitta till KIB 

Öppettider KIB

Wifi

Som student har du tillgång till det trådlösa nätverket eduroam. 

Trådlösa nätverk på campus

JG
Innehållsgranskare:
Studentkommuni…
2024-07-18