För dig som är student på Fysioterapeut­programmet Ny student

Välkommen till fysioterapeutprogrammet vid Karolinska institutet. Här hittar du information om kursstart, registrering och annan viktig information inför terminsstarten.

Välkommen till fysioterapeutprogrammet!

Om du har antagits i det första urvalet ska du tacka JA till erbjuden plats senast 23 juli genom att logga in och följa instruktionerna på ”Mina sidor” på antagning.se

För att studera vid KI måste alla som har blivit antagna aktivera ett studentkonto samt registrera sig. Detta gäller samtliga sökande som antagits i urval 1, urval 2 eller reservantagningen.

Aktivera studentkonto

Du måste ha ett aktivt studentkonto vid Karolinska Institutet! Är det första gången du är student vid KI måste du själv aktivera studentkontot enligt instruktionerna här: https://ki.se/utbildning/mitt-studentkonto. Kontona är klara för aktivering 2 augusti 2021.

Om du redan är student på KI så använder du samma studentkonto som du har sen tidigare.

I samband med att du aktiverar ditt studentkonto får du en epostadress som student på KI. Det är viktigt att du uppdaterar dina kontaktuppgifter i Ladok med din studentepostadress alternativt kontrollerar att den epostadress som står i Ladok stämmer så att vi kan nå dig. 

Registrering på programmets inledande kurs

När du har aktiverat ditt studentkonto ska du registrera dig på programmets inledande kurs.

Du kan registrera dig under perioden 2021-08-02 till 2021-08-18 (kl. 23:59). Den som inte registrerar sig inom utsatt tid anses ha lämnat återbud till platsen.

Det är först när du är registrerad som du officiellt räknas som student och får delta i undervisningen.

Den inledande kurs du ska registrera dig på är:

1FY016 - Tema professionell utveckling – Fysioterapi som ämne och yrke

Du registrerar dig under perioden 2021-08-02 till 2021-08-18 (kl. 23:59) genom att logga in här: https://www.student.ladok.se/student/loggain

Där kan du alltid logga in och kontrollera din registrering på programmet.

Schema för den första kursen kommer att publiceras på den öppna kurswebben senast 2 veckor innan kursstart.

Canvas

Cirka en vecka innan kursen startar kommer du att få tillgång till lärplattformen Canvas.

Återbud

Vill du lämna återbud till din plats/reservplats så gör du det via ”Mina sidor” på antagning.se. Detta är möjligt fram till att registreringen har öppnat. Vill du lämna återbud efter att registreringen har öppnat kontaktar du antagning@ki.se.

Om du vill lämna återbud efter att du har registrerat dig på den inledande kursen kontaktar du antagning@ki.se.

Tillgodoräknande av tidigare studier

Du hittar information om hur du ansöker om tillgodoräknande för tidigare studier på programwebben

Anstånd

Om du har särskilda skäl kan du ansöka om anstånd med studiestarten. 

Corona

Information till studenter om undervisning med anledning av corona.

Program- och kursstart 

Terminen börjar 30 augusti med ett digitalt upprop och kursstart klockan 8.30. Genom uppropet bekräftar du din plats i programmet och kursen. Efter uppropet fortsätter information om Fysioterapeutprogrammet och dina studier samt kursstart för första kursen. Uppropet sker digitalt via Zoom. Ni kommer att bli insläppta i mötesrummet en i taget, vi ber er därför att ha tålamod och vänta kvar.

Länk till uppropet kommer att skickas ut via mejl till den epostadress du angett i Ladok. Om du inte fått ett mejl med en länk ska du kontakta fysioterapeut@nvs.ki.se 

Första kursen 1FY016 - Tema professionell utveckling – Fysioterapi som ämne och yrke kommer att bedrivas på distans med digital undervisning. Kursplan, litteraturlista och schema hittar du på den öppna kurswebben.

Introduktionsdag med studentsektionen

Studentsektionen kommer att anordna en välkomstdag 31/8 respektive 1/9 för nyantagna fysioterapeutstudenter. Den sker på plats. 

Inbjudan till kollogruppens välkomstdagar för nyantagna. 

Välkommen till Karolinska Institutet

Välkomstdagen för nyantagna studenter sker fredag 2021-09-03, kl.15:00-16:00. Du kommer att få en inbjudan till välkomstceremonin till din mejl.

Mer information finns här: https://nyheter.ki.se/valkomstceremonier-for-nya-studenter

KI-kort

KI-kortet är ett personligt passerkort för access till salar och byggnader på KI:s campus. Kortet fungerar även som lånekort och utskriftskort. Efter att du har aktiverat ditt studentkonto kan du skaffa ditt KI-kort.

Övrig information

Allmän information till dig som är ny student vid KI.

Så behandlar KI dina personuppgifter.

Checklista som hjälper dig att hålla koll på viktiga saker inför terminsstart.