För dig som är student på Fysioterapeut­programmet Ny student

Välkommen till fysioterapeutprogrammet vid Karolinska Institutet. Här hittar du information om kursstart, registrering och annat som kan vara bra att känna till som ny student.

Bild på fasaden på alfred nobels allé 23 med ett blommande körsbärsträd.
Karolinska Institutet, campus Flemingsberg.

Välkommen till fysioterapeutprogrammet!

Om du har antagits i det första urvalet ska du tacka JA till erbjuden plats senast 21 juli genom att logga in och följa instruktionerna på ”Mina sidor” på antagning.se

Aktivera studentkonto

För att studera vid KI måste du aktivera ett studentkonto samt registrera dig. Är det första gången du är student vid KI måste du själv aktivera studentkonto. Kontona är klara för aktivering 2 augusti 2023.

Om du redan är student på KI så använder du samma studentkonto som du har sen tidigare. Har du frågor om ditt studentkonto ska du kontakta Student-IT.

I samband med att du aktiverar ditt studentkonto får du en e-postadress som student på KI. Det är viktigt att du uppdaterar dina kontaktuppgifter i Ladok och kontrollerar så att de stämmer. I annat fall kan du gå miste om viktig information.

Registrering på programmets inledande kurs

När du har aktiverat ditt studentkonto ska du registrera dig på programmets inledande kurs. Det är först när du är registrerad som du officiellt räknas som student och får delta i undervisningen. OBS! Den som inte registrerar sig inom utsatt tid anses ha lämnat återbud, och förlorar därmed sin plats på utbildningen.

Du kan registrera dig under perioden 2023-08-02 till 2023-08-16 (kl. 23:59)

Den inledande kurs som du ska registrera dig på är:

1FY016 - Tema professionell utveckling – Fysioterapi som ämne och yrke

Du registrerar dig genom att logga in i Ladok. 

Via Ladok kan du sen alltid logga in och kontrollera dina registreringar och resultat på kurserna. Du kan även själv skriva ut studieintyg efter registreringen. 

Schema för den första kursen kommer att publiceras på den öppna kurswebben senast 2 veckor innan kursstart.

Program- och kursstart 

Måndag den 28 augusti kl. 8.30 är det upprop och introduktion på campus Flemingsberg, Alfred Nobels allé 10, sal de Verdier. Mer detaljerad information och schema hittar du på den öppna kurswebben.

Undervisningen sker på plats.

KI campus Flemingsberg.

Kursinformation

Varje kurs har en öppen kurswebbsida, som du hittar via programöversikten. Specifik information som till exempel kursplan med litteraturlista, schema och kontaktuppgifter hittar du via kurswebbarna. Schema för respektive kurs publiceras på kurswebben senast 2 veckor innan kursstarten. Senast en vecka innan kursstarten blir du inbjuden i kursrummet i lärplattformen Canvas, där kommer du sedan att hitta alla detaljer kring varje enskild kurs.

Programöversikt med kurswebbar

På programöversikten finns även ramschema, som visar översiktligt vilka veckor de olika kurserna ges på respektive termin.

Återbud

Vill du lämna återbud till din plats/reservplats så gör du det via ”Mina sidor” på antagning.se. Detta är möjligt fram till att registreringen har öppnat. Vill du lämna återbud efter att registreringen har öppnat kontaktar du antagning@ki.se.

Om du vill lämna återbud efter att du har registrerat dig på den inledande kursen kontaktar du antagning@ki.se.

Tillgodoräknande av tidigare studier

Du hittar information om hur du ansöker om tillgodoräknande för tidigare studier på programwebben

Anstånd

Om du har särskilda skäl som kan styrkas, så kan du ansöka om anstånd med studiestarten. Det innebär att du får behåller din antagning till programmet, och påbörjar studierna vid ett senare tillfälle. För att ansökan om anstånd ska kunna prövas måste du vara antagen och tackat ja till din plats på utbildningen. Ansök om anstånd så snart som möjligt efter att du har fått ditt antagningsbesked.

Reservantagning

Eventuell reservantagning sker efter urval 2. Vid reservantagningen kallas reserver i strikt turordning på angiven e-postadress eller angivet telefonnummer. Kom därför ihåg att ange aktuellt telefonnummer och en e-postadress när du söker till utbildningen via antagning.se. Inga reserver kommer att antas på plats i samband med uppropet.

Att studera med funktionsnedsättning

Är du student och har en varaktig funktionsnedsättning? På Karolinska Institutet kan du ansöka om riktat pedagogiskt stöd för att underlätta för dig under din studietid. Målet är att alla studenter ska ha möjlighet att studera på lika villkor.

Information om att studera med funktionsnedsättning.

Introduktionsinternat "kollo" med studentsektionen

Fysioterapeuterna på Karolinska Institutet startar varje termin med ett två dagars kollo för nya studenter. Här får du möjlighet att lära känna dina nya kurskamrater och få svar på frågor om utbildningen. Separat inbjudan skickas till alla nyantagna studenter. Vid uppropet den 28 augusti presenteras mer information från kollo-gruppen. Kollot för höstterminen 2023 äger rum den 29-30 augusti. 

Inbjudan kollo HT23.

Välkommen på KI:s välkomstdag

Den 1 september är alla nya studenter välkomna att delta på KI:s välkomstdag. Kl. 13:30 startar välkomstceremonin i Erling Perssonsal i Aula Medica. Där får du ta del av välkomsthälsningar och underhållning.

Efter ceremonin bjuds det på fika och mingel under mässan där flera av KI:s studentrelaterade verksamheter är på plats för att träffa dig och berätta om sina tjänster och erbjudanden. Under mässan hämtar du ut din KI-ryggsäck. När mässan är slut bjuder Medicinska Föreningen in till fortsatta aktiviteter i kårhuset bredvid.
Varmt välkommen!

Datum och tid: 1 september kl. 13:30 – 16:00.
Plats: Aula Medica, campus Solna
Läs mer om välkomstdagen

KI-kort

KI-kortet är ett personligt passerkort för access till salar och byggnader på KI:s campus. Kortet fungerar även som lånekort och utskriftskort. Efter att du har aktiverat ditt studentkonto kan du skaffa ditt KI-kort.

Övrig information

Allmän information till dig som är ny student vid KI.

Checklista för ny student hjälper dig att hålla koll på viktiga saker inför terminsstart.

Så behandlar KI dina personuppgifter.

AP
Innehållsgranskare:
Kathrin Dellblad
2023-06-27