För studenter på kursen Pediatrisk omvårdnad med inriktning mot akutsjukvård, 7,5 hp kurskod 2SP034

På denna sida hittar du schema, kursanalyser och kontaktuppgifter till kursen.

Kursplan

Välkomstinformation

Om kursen

Kursen är en valbar kurs som söks inom Specialistsjuksköterskeprogrammen. Den pågår på halvfart i 10 veckor från vecka 35 till vecka 44.

Kursen är en kompletterande kurs för dig som är blivande specialistsjuksköterska och syftar till att du ska förvärva fördjupade kunskaper inom ämnet omvårdnad inom pediatrisk akutsjukvård. Akutsjukvården inom pediatriken har en central roll och nya och fördjupade kunskaper behövs för att möta barn, ungdomar och deras familjer i det akuta skedet.
 

Söker du/är du antagen till fristående kurs (kurskod 2QA274), besöker du denna sida: Pediatrisk omvårdnad med inriktning mot akutsjukvård, 7,5 hp, fristående kurs


Kursstart 30 augusti. Kursen genomförs webbaserat med en studiedag online via Zoom och en studiedag på plats på Södersjukhuset. 

 

Obligatoriska studiedagar

Tisdag 31/8 kl. 08.30-16.00 via Zoom (samtliga i kursen)

Tisdag 7/9 kl. 08.45-16.30 Södersjukhuset (del av kurs)

Torsdag 9/9 kl. 08.45-16.30 Södersjukhuset (del av kurs)

Fredag 10/9 kl. 08.45-16.30 Södersjukhuset (del av kurs)

 

Registrering i Ladok

För att behålla din plats och delta i kursen är registrering i Ladok obligatorisk. Du registrerar dig själv i Ladok. Registreringen öppnar en vecka före kursstart och stänger 3 dagar efter kursstart. I samband med registreringen får du tillgång till kursen i lärplattformen. Mer information om webbregistrering.

 

Angående återgång till campus H21

Rektor har den 23 april 2021 beslutat om återgång till campusundervisning från och med höstterminen. KI följer myndigheternas föreskrifter och rekommendationer. Detta beslut kan komma att justeras om rekommendationerna ändras utifrån smittspridningsläget.

Uppdatera dig regelbundet på sidan för medarbetare och studenter: https://nyheter.ki.se/information-till-medarbetare-och-studenter-om-covid-19

På specialistsjuksköterskeprogrammet kommer undervisningen till stor del fortsätta som distansundervisning relaterat till goda erfarenheter av detta under pandemin. Vissa aktiviteter kommer dock att förläggas till Campus.

Inför höstterminen -21 v.g. ta del av information från respektive kurs i programmet. För dig som blir antagen och påbörjar utbildningen H21 vänligen ta del av information under ”Ny student”. https://utbildning.ki.se/student/specialistsjukskoterskeprogrammen

MVH Anna och Lotta

Anna Jervaeus | RN, MSc, PhD, Associate Senior Lecturer
Department of Neurobiology, Care Sciences and Society
anna.jervaeus@ki.se

Kursanalys och kursvärdering

Kontaktuppgifter

Johanna Granhagen Jungner

Kursansvarig och examinator

Annika Larsson

Studievägledare

Canvas

Canvas är den lärplattform som används för alla kurser på KI. Här hittar du bland annat kursmaterial och inlämningsuppgifter och kan hålla kontakten med lärare och studenter. Då kursen är webbaserad kommer all information och kommunikation ske via lärplattformen Canvas. Cirka en till två veckor före kursstart kommer du få en e-postinbjudan till den mejladress du angivit hos antagning.se. Acceptera denna och du får tillgång till kursen inne i Canvas.

Ana Maria Seguel

Utbildningsadministratör