Urban läser till fysioterapeut

Första tanken var att välja att arbeta med idrottsmedicin.

KI-studenten Urban

Varför vill du bli fysioterapeut?

– Jag har alltid varit intresserad av yrket då jag har varit aktiv inom många sporter sen jag var barn. Jag har även jobbat som dansare där jag träffat fysioterapeuter och har på så sätt fårr kunskap om yrket.

Vad är det bästa med ditt program?

– Det bästa med programmet är att man får lära sig så många intressanta saker om kroppen, som man blir mer och mer fascinerad av.

Är programmet som du tänkt dig?

– Jag visste inte att fysioterapeutyrket var så brett och hade så många inriktningar! Det överraskade mig men gjorde det än mer intressant.

Vad har varit den största utmaningen hittills?

– Största utmaningen är att få allt vi lär oss att fastna! Det är mycket som ska in och knytas ihop men det är väldigt kul och med tiden märker man hur mycket man lärt sig sen första dagen.

Vad vill du arbeta med efter studierna?

– Min tanke har alltid varit att jobba med idrottsmedicin, men nu när jag gått programmet ett tag har jag även blivit öppen för andra inriktningar. Först och främst vill jag bara skaffa mig mer erfarenhet och testa olika inriktningar för att senare smalna av det och kanske välja en inriktning som jag känner passar och intresserar mig.

Studentkommuni…
2022-12-19