Varför ska du studera på KI?

Det finns många anledningar till att börja studera på högskola eller universitet. Lika många anledningar finns det att börja studera på just KI. Nedan har vi listat 8 av dem.

Missing ALT text.
7 anledningar att välja KI

1. Sveriges enda medicinska universitet

KI är Sveriges enda medicinska universitet och erbjuder landets bredaste utbud av medicinska utbildningar. Du kommer på så sätt i kontakt med andra studenter som läser inom medicin, vård eller hälsa.

2. Det senaste inom medicinsk forskning

Lärare vid KI forskar ofta parallellt med sin undervisning. Det gör att du som student får ta del av det senaste inom det medicinska området.

3. Tidig patientkontakt

Du får tidig patientkontakt ute på praktik. Här har du chansen att känna på arbetslivet på riktigt och samla på dig erfarenheter från yrkeslivet.

4. Studera utomlands

Du kan göra praktik eller studera en termin utomlands, beroende på program. KI har samarbete med 150 universitet runt om i världen.

5. Internationell studiemiljö

KI är ett internationellt universitet där du träffar studenter från hela världen.

6. Stor kunskap om andra medicinska yrken

Du får stor kunskap och förståelse för andra medicinska yrken och vem som gör vad. Det kommer du ha stor nytta av när du börjar jobba.

7. Aktivt studentliv

På KI finns ett levande studentliv tack vare KI:s två kårer som anordnar allt från idrottsevenemang och skidresor till teatergrupper, temafester och mycket mer. Du har dessutom nära till storstadspuls med ett stort utbud av restauranger, konserter och sport. I Stockholm finns också vacker natur och möjlighet till fina utflykter.

8. Ett av världens ledande medicinska universitet

KI ligger konsekvent bland de högst rankade medicinska universiteten i världen på ett antal ansedda rankningslistor.

Så kan du lära känna KI

KI-studenten Mesud listar tre sätt att få mer inblick i studentlivet på KI.