Varför ska du studera på KI?

Varför ska du välja just Karolinska Institutet? Här hittar du sju anledningar.

Missing ALT text.
7 anledningar att välja KI

1. Sveriges enda medicinska universitet

KI är Sveriges enda medicinska universitet och erbjuder landets bredaste utbud av medicinska utbildningar. Du kommer på så sätt i kontakt med andra studenter som läser inom medicin, vård och hälsa.

2. Det senaste inom medicinsk forskning

Lärare vid KI forskar ofta parallellt med sin undervisning. Det gör att du som student får ta del av det senaste inom det medicinska området.

3. Tidig patientkontakt

Du får tidig patientkontakt ute på praktik. Här har du chansen att känna på arbetslivet på riktigt och samla på dig erfarenheter från yrkeslivet.

4. Studera utomlands

Under din utbildning kan du göra praktik eller studera en period utomlands. KI har samarbete med cirka 150 universitet runt om i världen.

5. Aktivt studentliv

På KI finns ett levande studentliv tack vare KI:s två kårer som anordnar allt från idrottsevenemang och skidresor till teatergrupper, temafester och mycket mer. Du har dessutom nära till storstadspuls med ett stort utbud av aktiviteter och evenemang.

6. Internationell studiemiljö

KI är ett internationellt universitet där du träffar studenter från hela världen.

7. Ett av världens ledande medicinska universitet

KI ligger konsekvent bland de högst rankade medicinska universiteten i världen på ett flertal ansedda rankningslistor.

Så kan du lära känna KI

KI-studenten Mesud listar tre sätt att få mer inblick i studentlivet på KI.