Kursplan för

Praktikplacering 1, 9 hp

Practical Placement 1, 9 credits
Denna kursplan gäller från och med vårterminen 2024.
Observera att kursplanen finns i följande versioner:
VT21 , VT23 , VT24
Kurskod
4BP051
Kursens benämning
Praktikplacering 1
Hp
9 hp
Utbildningsform
Högskoleutbildning, 2007 års studieordning
Huvudområde 
Bioentreprenörskap 
Nivå 
AV - Avancerad nivå 
Betygsskala
Underkänd (U) eller godkänd (G)
Kursansvarig institution
Institutionen för lärande, informatik, management och etik
Beslutande organ
Utbildningsnämnden LIME
Datum för fastställande
2021-10-20
Reviderad av
Utbildningsnämnden LIME
Senast reviderad
2023-10-02
Kursplanen gäller från
Vårterminen 2024

Särskild behörighet

Lägst betyget G på kurserna "Bioentreprenörskapsteori", "Kommunikation inom bioentreprenörskap 1" samt "Marknadsanalys" på Masterprogrammet i bioentreprenörskap.

Student som underkänts på praktikplaceringen till följd av att studenten visat så allvarliga brister i kunskaper, färdigheter eller förhållningssätt att förtroende gentemot samarbetspartnern riskerats, är behörig till nytt praktik-tillfälle först när den individuella handlingsplanen har fullföljts.

Mål

Kursens övergripande syfte är att studenten ska fördjupa sin förståelse för life science-industrin, genom det tillämpade projektet.
 
Efter genomgången kurs ska studenten kunna:

  • identifiera och tillämpa teoretisk kunskap och metoder i ett projekt inom bioentreprenörskap. 

  • planera, genomföra och presentera ett projekt som kräver kunskaper och färdigheter inom bioentreprenörskap
  • presentera och diskutera sitt eget arbete på ett strukturerat och tydligt sätt
  • analysera samt kritiskt ock konstruktivt utvärdera andra projektarbeten. 

  • ha förmåga att reflektera över personliga upplevelser såsom eget ansvar och samarbete samt det individuella bidraget till projektet
  • kunna genomföra ett projektarbete på ett forsknings- och företagsetiskt korrekt sätt

Innehåll

Kursen består av ett projekt som utförs i samverkan med företag eller organisationer inom life science-området. Projektet syftar till att belysa eller lösa konkreta frågeställningar som samarbetspartnern bistår med.

Praktik, 7.0 hp

Betygsskala: GU

Denna modul består av det praktiska arbetet inom ett projekt som utförs i samverkan med företag eller organisationer inom life science-området. Projektet syftar till att belysa eller lösa konkreta frågeställningar som samarbetspartnern bistår med.

Integrering av praktik och teori, 2.0 hp

Betygsskala: GU

Denna modul syftar till att integrera relevanta teoretiska kunskaper från programmet med det praktiska arbetet i kursens projekt.

Arbetsformer

Undervisningen sker i form av projektuppgifter som utförs i samarbete med företag/organisation. Projektarbetet genomförs generellt i grupper om 2-3 studenter. I kursen ingår även disussioner samt skriftliga och muntliga uppgifter. Kursen ges på avancerad nivå där studenterna förutsätts vara bekanta med de vanligaste arbetsformerna i högskolestudier. Kursens pedagogiska grundsyn är baserad på entreprenöriellt lärande och förutsätter ett aktivt studentdeltagande.

Examination

Examinationen för moment 1, "Praktik", består av

  • en projektrapport,
  • en muntlig presentation av det egna projektet samt,
  • opposition på ett annat projekt.

Examinationen för moment 2, "Integrering av teori och praktik" består av

  • en individuell uppgift. 

Samtliga delar betygsätts U/G. För att få betyget G på hela kursen krävs att samtliga examinationer i båda momenten erhåller betyget G. 

Om det föreligger särskilda skäl, eller behov av anpassning för student med funktionsnedsättning får examinator fatta beslut om att frångå kursplanens föreskrifter om examinationsform, antal examinationstillfällen, möjlighet till komplettering eller undantag från obligatoriska utbildningsmoment, m.m. Innehåll och lärandemål samt nivån på förväntade färdigheter, kunskaper och förmågor får inte ändras, tas bort eller sänkas.

Obligatoriskt deltagande
Deltagande på seminarium, presentationer och opposition är obligatoriskt. Examinatorn bedömer om och i så fall hur frånvaro från obligatoriska utbildningsinslag kan tas igen. Innan student deltagit i de obligatoriska utbildningsinslagen eller tagit igen frånvaro i enlighet med examinators anvisningar kan inte studieresultaten slutrapporteras i LADOK. Frånvaro från ett obligatoriskt utbildningsinslag kan innebära att den studerande inte kan ta igen tillfället förrän nästa gång kursen ges.

Begränsning av antal provtillfällen.
Student som ej är godkänd efter ordinarie examinationstillfälle har rätt att delta vid ytterligare fem examinationstillfällen. Om studenten ej är godkänd efter fyra provtillfällen uppmanas denna att uppsöka studievägledaren. Om studenten genomfört sex underkända tentamina/prov ges inte något ytterligare examinationstillfälle.

Som examinationstillfälle räknas de gånger studenten deltagit i ett och samma prov. Inlämning av blank skrivning räknas som examinationstillfälle. Examinationstillfälle till vilket studenten anmält sig men inte deltagit räknas inte som examinationstillfälle.

Praktik
Examinator kan med omedelbar verkan avbryta en students praktikplacering om studenten visar sådana allvarliga brister i kunskaper, färdigheter eller förhållningssätt så att förtroende gentemot samarbetspartnern riskerar att skadas. När projektplaceringen avbryts på detta sätt innebär det att studenten underkänns på aktuellt moment och att ett projektplaceringstillfälle är förbrukat. I sådana fall ska en individuell handlingsplan upprättas, där det framgår vilka aktiviteter och kunskapskontroller som krävs för att studenten ska kunna bli godkänd på kursen.

Övergångsbestämmelser

Examination kommer att tillhandahållas under en tid av två år efter en eventuell nedläggning av kursen. Examination kan ske enligt tidigare litteraturlista under en tid av ett år efter den tidpunkt då en större revidering av litteraturlistan gjorts.

 

Övriga föreskrifter

Kursen ges på engelska.

Kursutvärdering genomförs enligt de riktlinjer som är fastställda av Kommittén för utbildning på grundnivå och avancerad nivå.

Litteratur och övriga läromedel

Obligatorisk litteratur

Studenten förväntas hitta egen litteratur relevant för det specifika projektet.

Rekommenderad litteratur

Denna litteratur är rekommenderad när det gäller forskningmetoder som bör användas under projektet.

Saunders, Mark; Lewis, Philip; Thornhill, Adrian. Research methods for business students