Simon pluggar till operationssjuksköterska

Simon Nordin studerar sista terminen på Specialistsjuksköterskeprogrammet – operationssjukvård och ser fram emot att få fokusera på uppgiften som operationssjuksköterska.

student specialistsjuksköterskeprogrammet operationssjukvård

Varför valde du att läsa utbildningen?

Det är ett beslut som växte fram efter sex år inom yrket som sjuksköterska. Det jag lockas mest av är att vara fullt fokuserad på uppgiften som det innebär att jobba med operationssjukvård och även känslan av ett sammanhang i ett operationsteam som fungerar bra. Innan jag gjorde mitt val av utbildning så gjorde jag en hel del efterforskningar och pratade med många specialistsjuksköterskor för att få en så ärlig och bred bild som möjligt. Det som framkom i min lilla gallup var att operationssjuksköterskor är mest tillfreds med sitt val av specialistutbildning. 

Är programmet som du tänkt dig, eller är det något som överraskat dig?

Jag har blivit positivt överraskad över hur konkret vissa delar av utbildningen är, det har gett bra förutsättningar inför praktiken. 

Vad tycker du om utbildningen?

Jag har en positiv känsla. Vi har nära kontakt med kursansvariga vilket gör allt mer genuint och mycket roligare.  

Vad gjorde du innan utbildningen?

Jag tjänstgjorde på Endoskopicentrum på Danderyds sjukhus. Det var där jag upptäckte hur kul det är att jobba i ett team med en patient i taget. 

Vad vill du arbeta med efter studierna?

Jag har en uppdragsutbildning från Danderyd och kommer att arbeta där efter att jag är klar med utbildningen. 

Studentkommuni…
2024-03-20