KI:s allmänna studie- och karriärvägledare

För kortare frågor kring studier vid Karolinska Institutet är du välkommen att mejla eller att ringa.

För mer djupgående samtal, vänligen boka tid genom vårt bokningssystem.

Du som redan är student vid KI, vänd dig i första hand till din programstudievägledare alltså studievägledaren på ditt program.

 

Du som funderar på att studera vid KI, vänd dig till KI:s allmänna studie- och karriärvägledare.

 

Kontakt

Telefon: 08-524 863 50

Telefontid: måndagar kl. 09.30-11.30 och onsdagar kl. 14.00 - 15.30

E-post: studievagledning@ki.se

 

Eva Feron

Studie- och karriärvägledare
852486865

Vilken väg tar du?

Det är svårt att fatta stora beslut. Vilket yrke ska jag välja? Ska jag byta karriär? Våga sätta mig i skolbänken igen? Vägen till drömjobbet är ofta inte spikrak. Då kan det vara bra att prata med någon som ställer de rätta motfrågorna, ger tips, råd och nyttig information.

På KI finns vår allmänna studie- och karriärvägledare Eva Feron som gärna berättar om olika yrken inom hälso- och sjukvårdsområdet och hur arbetsmarknaden ser ut.

Kanske är det så att du egentligen är intresserad av en helt annan utbildning inom medicin och hälsa än du tror? Det finns en rad spännande yrken som alla inte känner till, som till exempel biomedicinsk analytiker, audionom eller logoped. Eva vet vilka olika alternativ som finns och kan ge dig tips på andra sökvägar som till exempel högskoleprovet - det är inte kört bara för att man inte har högsta betyg i allt. De kan också hjälpa dig att reda ut behörigheter och nödvändiga kompletteringar, så att det blir tydligare för dig hur du ska nå dit du vill komma. Du kanske bara behöver prata med någon för att få klart för dig vad det är du egentligen vill bli.

Karolinska Institutet är Sveriges enda universitet med renodlad medicinsk inriktning och ett av världens ledande universitet på området. Karolinska Institutet erbjuder program och kurser inom vård och hälsa, tandvård och medicin. Här finns allt från heltidsstudier till deltids- och distansstudier, i form av kurser och program av olika längd. Vissa utbildningar sträcker sig över några veckor, medan andra löper på hel- eller deltid under flera år.

Karriär

Att göra karriär kan betyda alltifrån att ta första steget ut i arbetslivet till att avancera inom ditt yrke. Här hittar du tips på hur du skapar en karriärplan, skriver ditt CV och formar din framtid.

Naturvetarna är din vägvisare genom hela arbetslivet. Naturvetarna erbjuder unik karriärservice med stöd av förbundets egna, certifierade karriärrådgivare. Vår service är baserad på förbundets samlade expertis kring de naturvetenskapliga professionernas arbetsmarknad och karriärmöjligheter.

Vårdförbundet tipsar om hur du skapar en karriärplan såväl inom ditt yrke som inom akademin, chefskap eller som företagare. Här finns också information om olika vägar till jobb, tips om ansökan och cv, anställningsintervju och löneförhandling.

Sveriges läkarförbund ger dig råd om hur du kan utforma en ansökan, en meritförteckning och ett CV samt hur du på bästa sätt framhåller dina pedagogiska och administrativa meriter.

Fackförbundet Fysioterapeuterna har en Jobbsökarguide där du hittar du om hur du lättast finner ditt drömjobb, hur du skriver en ansökan och hur du ska förbereda dig inför en anställningsintervju. Du kan också läsa om de viktigaste spelreglerna som styr ditt arbetsliv, vad en provanställning innebär och hur ett anställningsavtal bör se ut.

Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter, FSA, ger dig tips om hur du ska utforma din ansökan med personligt brev och CV, hur du förbereder dig inför och agerar under en anställningsintervju. Här hittar du också ett jobbtorg.

Studentkommuni…
2024-03-05