Towe läser till arbetsterapeut

Towe är nyexaminerad från arbetsterapeutprogrammet.

KI-studenten Towe

Vad lockade dig att välja arbetsterapeutprogrammet?

– Jag kom i kontakt med en specialpedagog på en habilitering och tyckte att det jobbet de gjorde där verkade spännande och värdefullt. Jag hade dock inget intresse att bli lärare eller vägen jag behövde ta för att bli specialpedagog, så jag undersökte vilka andra yrkesgrupper som arbetade på habiliteringar och fick upp ögonen för arbetsterapeut. Det verkade helt perfekt för mig!

Vad är det bästa med programmet?

– Att vi har så mycket praktik. Man får göra studiebesök redan under första terminen och även testa på arbetsterapeutyrket på riktigt under hela utbildningens gång.

Varför valde du att studera på KI?

– Jag ville bo kvar i Stockholm och då var KI det enda universitetet i området som erbjöd arbetsterapeutprogrammet, men jag hade också hört mycket bra om KI så det kändes som ett bra val.

Hur ser en vanlig dag ut?

– Det beror på vilken kurs vi läser, men generellt är jag i skolan 9 -16 de flesta dagarna i veckan. Förmiddagen kanske det är en föreläsning och sen sitter jag ofta med några kompisar och går igenom materialet på eftermiddagen. Alternativt har vi grupparbeten och då sitter man med gruppen och diskuterar och sammanställer information och sedan kan det vara en inlämning eller ett seminarium.

Är programmet som du hade tänkt dig?

– Det är lite fler grupparbeten än vad jag hade tänkt mig, men i det stora hela är det vad jag förväntat mig.

Vad har varit den största utmaningen hittills?

– Att ställa om till studentliv igen! Det är en annan rytm att vara student jämfört med att arbeta på heltid. Det har lite tid att ställa om, men nu börjar det kännas naturligt igen.

Vad vill du arbeta med efter studierna?

– Som det ser ut vill jag gärna jobba på någon typ av habilitering med barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Men efter bara drygt en termin har jag redan blivit introducerad till en mängd andra spännande områden där man kan jobba som arbetsterapeut så vem vad jag vill när jag är färdigutbildad!

Vill du veta mer om livet som arbetsterapeutstudent? Läs Towes blogg: blog.ki.se/kistudententowe

Towe berättar om arbetsterapeutprogrammet

Vad gör en arbetsterapeut? Hur ser praktiken ut och vem passar för yrket? Det och mer berättar Towe om i sin video!