Klinisk rotation - allmänmedicin, 6 hp
Clinical rotation - family medicine, 6 credits- Kurskod
- 2EE045
- Kursens benämning
- Klinisk rotation - allmänmedicin
- Hp
- 6 hp
- Utbildningsform
- Högskoleutbildning, 2007 års studieordning
- Huvudområde
- Medicin
- Nivå
- AV - Avancerad nivå
- Betygsskala
- Utmärkt, mycket bra, bra, tillfredsställande, tillräckligt, otillräcklig, helt otillräcklig
- Kursansvarig institution
- Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle
- Beslutande organ
- Programnämnden för läkarprogrammet
- Datum för fastställande
- 2008-04-14
- Kursplanen gäller från
- Vårterminen 2008
Särskild behörighet
Mycket goda kunskaper i engelska motsvarande 550 TOEFL poäng eller mycket goda kunskaper i svenska motsvarande godkänt TISUS-test. Tre års studier vid ett studieprogram i medicin. Förmåga att ta anamnes och utföra fysikaliskt status på en patient. Basala datorkunskaper.
Mål
Mål för kliniska rotationer i primärvård är att ge studenten fördjupade kunskaper om symtom och sjukdomar i en oselekterad befolkning i primärvården och ökade kunskaper om familjemedicin. Mål för undervisningen är även att ge insikt om betydelsen av god patient- läkarrelation samt inblick i ett tvärprofessionellt arbetssätt med andra aktörer inom och utanför vården.
Innehåll
Den kliniska rotationen omfattar 40 timmars tjänstgöring per vecka på en eller flera vårdcentraler inom Stockholms Läns Landsting Ett individuellt schema med auskultationer på vårdcentraler och tid för litteraturstudier och Internet-sökningar upprättas.
Arbetsformer
Deltagande/auskultation i det dagliga kliniska arbetet på vårdcentraler. Studenten ska under rotationen studera kurslitteraturen och skriva loggbok/rapporter. Obligatorisk närvaro Närvaro är obligatorisk vid alla klinisk aktiviteter som handledaren anvisar. All frånvaro ska rapporteras till handledaren eller kursadministratör. Handledaren avgör hur frånvaro kompenseras.
Examination
(1) En loggbok ska skrivas av studenten och måste presenteras för handledaren varje vecka. Loggboken ska omfatta relevant information om de patienter studenten har träffat varje dag. (2) Handledaren beslutar om ett eller flera teman som studenten ska fördjupa sig i och skriva en rapport om (t.ex. mina mest intressanta fall, litteraturgenomgångar). Denna rapport ska presenteras för handledaren senast 5 dagar innan slutet av rotationen i dermatologi och venereologi.
Litteratur och övriga läromedel
Other literature recommended by the supervisor.
2. ed : New York : Oxford University Press, 1997 - xii, 448 s. ISBN:0-19-511517-1 LIBRIS-ID:4613622 Sök i biblioteket