Aktuell omvårdnadsvetenskap
- 7,5 hp
- Distans
- Avancerad nivå
- Huvudområde : Omvårdnad
- Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle
Kursen aktuell omvårdnadsvetenskap ger kunskaper om människans hälsa och ohälsa samt innebörden av vårdande och vårdmöten. Du kommer att studera detta teoretiskt och applicera det i din egen kliniska erfarenhet. Kursen har fokus på ämnesområdet omvårdnad och med sin inriktning på begrepp och teorier passar det dig som senare ska skriva uppsats, göra en forskningsplan elller kliniska utvecklingsarbeten i omvårdnad.
Kursen tar upp grunder för omvårdnad och vårdvetenskap som nursing och caring science. Den gör utblickar internationellt och ser på aktuell utveckling samt den nordiska caring-traditionen. Klinisk verksamhet och sjuksköterskeyrket relateras till forskning och vetenskap samt nytta för patienten. Kursen tar även upp omvårdnadsvetenskapens konkreta användning i olika kontexter.
Information om distansutbildningen
Fyra kursdagar fördelat över kurstillfället med obligatorisk närvaro via ett online mötesrum (seminarier och föreläsningar). Kontrollera kurswebben för exakta datum för schemalagda kursträffar online. Kursen kräver tillgång till dator med internetuppkoppling. Kursen genomförs via en webbaserad lärplattform och den innehåller inläsning av litteratur, föreläsningar och kollaborativt lärande med diskussioner. Examination sker fortlöpande genom individuella uppgifter och slutexamination genom en individuell skriftlig examination.
Anmälan HT25
- 50%, Distans, Undervisning på dagtid
- Obligatoriska träffar: 0, Övriga träffar: 0
- 01 september 2025 - 09 november 2025
- Undervisningsspråk: Svenska
- Sista anmälningsdag: 15 april 2025
- Anmälningskod: KI-61000
Särskild behörighet
Kandidatexamen i omvårdnad/vårdvetenskap eller sjuksköterskeexamen om 180 hp varav/samt minst 15 hp i vetenskaplig teori och metod och/eller examensarbete. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.
Urval
Högskolepoäng (30-285 hp). Samtliga meriter ska ha inkommit till Antagningsservice/antagning.se senast sista kompletteringsdag 19 juni 2025. Det första antagningsbeskedet med svarskrav publiceras den 10 juli 2025 på ditt konto på antagning.se.Anmälan
Anmälan görs via Antagning.se. Anmälan öppnar ca en månad före sista anmälningsdag.Anmäl dig på antagning.se
Avgifter
Anmälnings- och studieavgifter krävs för sökande som inte har medborgarskap i EU, EES-länderna eller Schweiz.
Kontakt
Kontaktperson för mer information om utbildningen:
Nana Waldréus,nana.waldreus@ki.se