Den nya lärplattformen Canvas - för dig som är student

Under 2019 och 2020 inför Karolinska Institutet lärplattformen Canvas. På denna sida samlar vi information för dig som är student på KI, och vad du ska tänka på när Ping Pong avvecklas.

Vad innebär det för dig som student?

Då alla kurser inte kan läggas över i Canvas samtidigt kommer du under en övergångsperiod ha vissa kurser i Ping Pong och vissa i Canvas. Information om var du hittar din kurs kommer att finnas på Kurs- och programwebben

Var hittar jag instruktioner om hur jag använder Canvas, och var vänder jag mig vid problem?

Studentguiden om Canvas går igenom alla nödvändiga funktioner, och när det gäller handhavandefrågor hänvisar vi till denna guide.

Om du har problem med:

• att logga in i Canvas ska du kontakta Student-IT
  • att du inte ser ditt kursrum i Canvas ska du kontakta kursansvarig
  • att använda Canvas via mobilappen (iOS eller Android), rekommenderar vi att du använder Canvas via webbläsarna Firefox, Safari eller Chrome i stället

Vad händer med Ping Pong?

Under hösten 2020 kommer Ping Pong att avvecklas och gamla kursplatser kommer inte längre att vara tillgängliga.

Försvinner mitt material i Ping Pong?

Om du har material i Ping Pong som du vill behålla, måste du själv senast hösten 2020 spara det någon annanstans. Efter detta kommer du inte längre kunna komma åt ditt material.

Karolinska Institutet kommer att lagra materialet i ytterligare två år efter nedstängning. Detta är dock endast avsett att användas i samband med myndighetsutövning om behov finns.

Hur laddar jag ner mitt material?

I de allra flesta fall handlar det om filer och dokument som du kan ladda ned. Då gör du precis som du brukar när du laddar ner filer. Känner du dig osäker eller har annan typ av material kan du titta på instruktionssidan i länken nedan. Instruktionen är skriven för personal så en del av innehållet är irrelevant för dig som student.

Instruktioner om hur du enkelt laddar ner filer och dokument från Ping Pong