Skip to main content

Hajir pluggar till optiker

Varför vill du bli optiker?

– Jag vill ha ett yrke där jag kan hjälpa människor och som har tydliga riktlinjer samtidigt som det är stimulerande. Mitt intresse för naturvetenskap, medicin och teknik ledde mig hit.

Vad är det bästa med programmet?

– Det bästa är att det är en fin sammansättning av fysik, biologi och kemi. När man sätter teorin i praktik klarnar saker och ting upp mycket mer och det är jättehäftigt att se på riktigt det man tidigare bara föreställde sig.

Varför valde du att studera på KI?

– Jag anser att KI är ett toppuniversitet både nationellt och internationellt. Det ligger dessutom ganska nära mig så valet var självklart.

Hur ser en vanlig dag ut?

– En vanlig dag innebär en rolig kombination av teoretiskt och praktiskt, det vill säga föreläsningar och övningar såsom synundersökning, biomikroskopi med mera.

Är programmet som du tänkt dig?

– Jag hade gjort en hel del research innan så jag visste någorlunda vad som väntade mig i fråga om innehåll, men hade ingen aning om hur lärarna var etc. Nu i efterhand, efter att ha gått här en termin kan jag säga att alla lärare vi har haft har varit helt underbara och man får hjälp fort.

Vad har varit den största utmaningen hittills?

– Mycket problemlösning och "tvärtomtänkande", men tillslut klurar man alltid ut det, antingen själv eller med lite hjälp. Det är då man får den fantastiska "aha-upplevelsen” och börjar tillämpa sina kunskaper utanför klassrummet med.

Vad vill du arbeta med efter studierna?

– Drömmen är att få jobba på en ögonklinik!

Vill du veta mer om livet som optikerstudent? Läs Hajirs blogg: blog.ki.se/kistudentenhajir