Innovationer för samhällsutmaningar: Openlab kurspaket

Här kan du läsa mer om utformningen av kurspaketet Openlab.

Information om kurspaketet

Kurspaketet Innovationer för samhällsutmaningar: Openlab består av två fristående mångdisciplinära projektkurser. Här kan du välja att enbart läsa 7,5 hp fristående i period 1 eller period 2. Alternativt kan du läsa 15 hp genom att läsa hela paketet, det vill säga period 1 samt period 2. Varje period utgör en mångdisciplinär projektkurs baserad på utmaningsdriven innovation.

Ingående kurser

Du lär dig om- och att tillämpa Design Thinking för att utveckla lösningar och innovationer till en given samhällsutmaning från en extern uppdragsgivare inom Region Stockholm eller Stockholms Stad. Du arbetar i team med studenter från olika universitet, discipliner och bakgrunder för att förstå, definiera, identifiera, prototypa och testa sina innovativa samhällslösningar.

Kursen innehåller praktiska exempel på, och verktyg för tillämpning av designredskap, innovationskunskap samt teamsamverkan till nytta i såväl framtida yrkesutövning som fortsatta akademiska studier. Du skapar lösningar som potentiellt kan driva samhällsutvecklingen mot mer nytänkande, hållbara tillvägagångssätt inom hälso- och sjukvård, skola-omsorg, bygg- och drift samt annan typ av samhällsplanering. Läs mer om OpenLab.

Hösten 2021

Studieperiod 1: 2021-08-30 till 2021-11-05
Studieperiod 2: 2021-11-08 till 2022-01-14

Studieort: Stockholm
Undervisningstid på dagtid, halvfart 50%
Undervisningsspråk: Engelska
Utbildningsplan period 1
Utbildningsplan period 2

Våren 2022

Studieperiod 1: 2022-01-17 till 2022-03-25
Studieperiod 2: 2022-03-28 till 2022-06-05

Studieort: Stockholm
Undervisningstid på dagtid, halvfart 50%
Undervisningsspråk: Engelska
Utbildningsplan period 1
Utbildningsplan period 2

Behörighetskrav

Kandidat- eller yrkesexamen om minst 180 hp inom hälso- och sjukvård. Alternativt 180 hp från läkar-, tandläkar-, psykolog- eller logopedprogrammet. Dessutom krävs Engelska B/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Högskolepoäng (30-285 hp).

Anmälan inför hösten 2021

Anmäl dig till kurspaketet via antagning.se senast 15 april 2021. Samtliga meriter ska ha inkommit till antagning.se senast sista kompletteringsdag 21 juni. Det första antagningsbeskedet med svarskrav publiceras den 9 juli 2021 på ditt konto på antagning.se.

Observera att antagningen görs till ett kurspaket bestående av två fristående kurser, 7,5 hp vardera, totalt 15 hp som räknas till takstrykningsnivån om 45 hp.

Anmälan inför våren 2022

Anmäl dig till kurspaketet via antagning.se senast 15 september 2021. Samtliga meriter ska ha inkommit till antagning.se senast sista kompletteringsdag 1 december. Det första antagningsbeskedet med svarskrav publiceras den 9 december 2021 på ditt konto på antagning.se.