Office 365 för studenter

Som student vid Karolinska Institutet har du tillgång till Microsoft Office 365. Du får tillgång till flera tjänster i Office 365, vilket ger dig möjligheter för samarbete och kommunikation med exempelvis andra studenter och dina lärare. Sedan tidigare tillhandahålls din e-post via Office 365 och nu öppnas möjligheten upp för dig att även använda MS Office samt flera andra funktioner.

Förutsättningar

För att kunna ta del av detta erbjudande måste du vara aktiv KI-student (registrerad på kurs).

Kontorsprogramvaror (MS Office)

Du kan skapa och redigera till exempel Word-, Excel- och PowerPoint-filer direkt i din webbläsare med webbläsarversionen av Microsoft Office. Du kan också gratis installera upp till fem licenser av Microsoft Officepaketet på dina enheter.

Följande programfunktioner ingår i MS Office:

 • Word
 • Powerpoint
 • Excel
 • OneNote
 • Outlook
 • Publisher
 • Teams 

Dokumentlagring (OneDrive)

Som student får du ett lagringsutrymme på 1 TB för dina filer i molnet, som du enkelt kommer åt via din webbläsare, eller direkt från Office-programvarorna på din dator. Du bör även tänka på att det är du som är ansvarig för det material som du laddar upp på OneDrive och hanterar i applikationerna.

Office 365 på mobila enheter

Office 365 fungerar på iPhone, iPad, Android- och Windowstelefoner men dock inte på Android surfplattor.

Installation

 1. Gå till https://aka.ms/office-install
 2. Logga in med din KI student mejladress och lösenord
 3. Ladda ner och installera Office

Kostnadsfritt för studenter vid KI

Tjänsten är gratis för alla studenter vid Karolinska Institutet. Det är helt fritt att välja om du vill använda tjänsten eller inte.

Hur säkert är Office 365?

Karolinska Institutet värnar om säkerhet och integritet. Med hjälp av centrala autentiseringsstrukturer garanterar KI att studenternas lösenord inte lämnar KIs IT-infrastruktur vid inloggning mot Microsoft och Office 365.

Mer information om hantering av data i Microsofts molntjänster.

Support från KI

Karolinska Institutet har ingen användarsupport.

IT-avdelningen på Karolinska Institutet säkerställer att autentiseringen fungerar mot Office 365 och Microsoft.

Vad händer med Office 365 vid studieavslut?

Erbjudandet gäller dig som är aktiv student på Karolinska Institutet. När du avslutar dina studier vid KI kommer ditt Office 365-konto att avslutas. Tänk på att kopiera det material (e-post, bilagor, OneDrive mm) som du vill spara innan ditt konto avslutas.

Kontroll av aktiva studenter (registrerad vid kurs) sker vid följande datum:

 • Hösttermin: 1/10
 • Vårtermin: 1/4

Vänligen säkerställ att du är aktiv student (registrerad på kurs) inför dessa avstämningstillfällen annars kommer du inte kunna använda ditt Office 365-konto längre.

Om du vill fortsätta använda Office 365 – vänligen kontakta Microsoft för en privat licens.

OBS! Säkerhetskopiera all data med god marginal innan kontot avslutas.

Avgränsningar

Karolinska Institutet förbehåller sig rätten att aktivera olika funktioner inom ramen för Office 365.

På Karolinska Institutet har alla aktiva studenter tillgång till O365. Du som student kommer löpande att få logga in för att verifiera att du är student på KI genom att behöva logga in dig och det gör du genom att använda din mejladress och ditt lösenord.

Vid ett längre studieuppehåll (t ex "sabbatsår" eller liknande) mister du åtkomsten till Office 365 då du inte är en registrerad aktiv student, se mer info ovan.