Utbytesrapporter

Som utbytesstudent från Karolinska Institutet ska du skriva en utbytesrapport vid hemkomst.

I rapporten reflekterar du över dina erfarenheter från utbytesperioden. 

Utbytesrapporten är en viktig del i uppföljningen av utbytesverksamheten, men utgör också en stor källa till inspiration och information för kommande utbytesstudenter.

Publicerade utbytesrapporter

Utbytesrapporten skrivs online och, om du ger ditt medgivande, publiceras den på Karolinska Institutets webbplats. Äldre utbytesrapporter finns på hemsidan. 

Varje läsår utser en grupp under Kommittén för utbildning tre vinnare i tävlingen om årets bästa utbytesrapporten.

De tre utbytesrapporter som innehåller de bästa och mest levande beskrivningarna av utbytesstudieperioden såväl studiemässigt som socialt samt innehåller praktiska tips och råd på vad man ska tänka på före, under och efter utbytet uppmärksammas.

Här kan du läsa om de bästa tre utbytesrapporterna avseende det akademiska året 2021/2022. I den här länken kan du läsa om äldre bästa utbytesrapporterna.

För dig som ska skriva utbytesrapport

Från och med 2023 skriver du din rapport i vårt nya mobilitetssystem Mobility-Online. Rapporten är under utveckling, så tills vidare skriver du din rapport i ett separat dokument utifrån mallen nedan. 

Om du ger ditt medgivande publiceras din utbytesrapport på webben. Ditt medgivande om publicering är viktigt för att sprida dina kunskaper och erfarenheter vidare till andra studenter, men vid publicering kan du välja om du vill att ditt namn och din e-postadress ska vara synliga för besökarna på webbplatsen eller inte.

Observera att de personer på Karolinska Institutet som handläggare och granskar utbytesrapporter kommer att kunna se vem som har skrivit rapporten, oavsett vilket val du gör vad gäller publicering på webben.

Du loggar in till Mobility-Online här.

Frågor eller synpunkter?

Om du har frågor eller synpunkter om utbytesrapporter på webben, kontakta den Internationella handläggaren på ditt program.

TA
Innehållsgranskare:
Talia Adamsson
2023-11-16