Sara läser till tandhygienist

"Det är verkligen ett jätteroligt program för dig som gillar att jobba på klinik, tillsammans med människor och viktigast av allt har ett intresse av att hjälpa till att främja en god oral hälsa"

Tandhygieniststudent, porträtt
Sara, tandhygieniststudent Foto: Stephanie/PMAGI

Varför vill du bli tandhygienist?

– Jag tycker om kombinationen av teoretiskt och praktiskt arbete och att samtidigt få hjälpa och motivera patienter till att bibehålla en god oral hälsa. Det är både ett ansvarsfullt och socialt yrke. Ofta får man följa en patient under en längre period och se hur de uppnår resultat.

Vad är det bästa med ditt program?

– Att vi redan under första terminen får jobba i kliniken och att vi får en massa stöd och hjälp av våra mentorer. En annan positiv sak är att vi är en liten klass. 

Var programmet som du hade tänkt dig?

– Det är nog bättre än vad jag förväntat mig. Jag hade läst en del om programmet tidigare, bland annat genom KI:s tidigare studentbloggare Linda. Hon skrev så mycket bra om tandhygienistprogrammet. Det är verkligen ett jätteroligt program för dig som gillar att jobba på klinik, tillsammans med människor och viktigast av allt har ett intresse av att hjälpa till att främja en god oral hälsa. 

Vad har varit den största utmaningen hittills?

– Den största utmaningen för mig är nog flytten till Stockholm. När det gäller programmet så skulle jag nog säga att funktionell anatomin var en lite jobbig kurs, men absolut inte svår att klara!

Vad vill du arbeta med efter studierna?

– Jag vill jobba antingen på en privat klinik eller folktandvården i Gävle. Och kanske också öppna egen klinik efter några år av arbete. 

Vad är ditt tips till någon som funderar på att söka till programmet?

– Tveka inte till att söka och det är okej att känna sig vilse när man söker till ett nytt program för det är oftast inte ett enkelt beslut. Jag var själv stressad och kände mig vilsen när jag valde program men att läsa på tandhygienistprogrammet är verkligen det bästa beslutet jag någonsin tagit.  

Vill du veta mer om livet som tandhygieniststudent? Läs Saras blogg: blog.ki.se/kistudentensara

Här hittar du de sista blogginläggen 

Sara berättar om tandhygienistprogrammet

Sara berättar om vad det innebär att jobba som tandhygienist och varför hon valde programmet. 

Studentkommuni…
2023-04-06