Stipendier för studenter

​​​​​​​Som student vid Karolinska Institutet finns det flera möjligheter att ansöka om stipendier, såväl internt som externt. Här hittar du information som kan hjälpa dig en bit på vägen.

Här hittar du en sammanställning av KI:s stiftelsestipendier, information om stipendier för dig som vill studera utomlands och stipendier för dig som kanske vill studera ett språk innan du åker på utbytesstudier.

Bra att känna till är att ett stipendium kan vara riktat till studenter från en särskild region, eller ett särskilt lärosäte, vissa stipendier kan till exempel sökas bara av KI-studenter.

Stipendier och fonder

Carl Tullus Minnesfond

Carl Tullus minnesfond utdelar årligen ett stipendium till en läkarstudent vid Karolinska Institutet som satsar på forskning.

Erasmus+

Erasmus+ praktikstipendium för att göra examensarbete eller praktik på ett företag, en organisation eller ett annat lärosäte i ett EU/EES/anslutarland inom ramen för din utbildning vid KI.

Fredrika Bremer Förbundet Karlstadskretsen

Fredrika Bremer Förbundet Karlstadskretsen delar varje år ut stipendier till kvinnliga medicine studerande med anknytning till Värmland.

Karlstadskretsen av Fredrika Bremer Förbundet ledigförklarar härmed kretsens Stipendium för kvinnliga läkarstuderande från Värmland. 2023 års utdelning omfattar ett antal stipendier där varje stipendium är på minst 10 000 kronor

Karolinska Institutets stiftelsestipendier

Samtliga studenter vid KI är behöriga att söka. Ansökan kan göras baserat på vetenskapliga meriter och/eller för ekonomiska behov. Beloppen brukar variera mellan 4000-10000 kronor. Ett 30-tal stipendier.

Länsstyrelsernas Stiftelsedatabas

En sammanställning över stiftelser i Stiftelsedatabasen.

Min Doktor

På Min Doktor kommer årligen att arrangera en uppsatstävling för bästa uppsats inom ämnesområdet digital vård, med ett stipendium på 10 000 kronor till vinnaren.

SACC-USA Talent Mobility Program

The SACC-USA Talent Mobility Program and J-1 visa service can be used for everything from a summer internship for a student from Sweden to a longer training program for someone who has just graduated to an 18-month visa for a Swedish employee in a rotation program.

SIREUS

SIREUS strives to help Swedish and American students in finding scholarship opportunities

STINT

Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning utlyser en rad olika stipendier. 

Stipendier för utbytesstudier

Stipendier både inom och utom utbytesprogrammen.

Svenska institutet

Svenska institutet utlyser och förmedlar flera olika program för både in- och utresande stipendiater. Stipendier delas ut till studerande från kandidat - till forskarnivå.

Svenska Läkaresällskapet

Visste du att som läkarstudent kan man söka ett sommarforskningsstipendium som Svenska läkaresällskapet delar ut varje år? I ansökningen utformar du en plan tillsammans med en handledare/forskargrupp för hur du kan bidra till ett projekt inom valfritt forskningsområde. Stipendiet omfattar mellan 4-8 veckors arbete med en ersättning på 3000 kr per vecka för dig som student. Sista ansökningsdag är 15 mars. Det är inte ett krav att vara i Sverige för att få stipendium. En utmärkt möjlighet att påbörja en forskningskarriär eller bara prova på!

Vanbrunn AB

VANBRUUN AB delar årligen ut ett stipendium för utlandsstudier till en student som studerar vid högskola, universitet eller yrkeshögskola. Avsikten med stipendiet är att främja utlandsstudier via utbytesprogram. Vi på VANBRUUN AB är mycket glada och stolta över att kunna bidra med 1 000 EUR till en student som uppfyller kraven ovan. Vi har öppnat ansökan och kommer att hålla den öppen till 2 juni, era elever kan ansöka genom att mejla studieintyg, CV, personbevis och ett personligt brev till: info@vanbruun.com.

Vårdförbundet

Resestipendium för sjuksköterskestudenter

Det finns många fler stipendier än de du hittar här. Ett tips är att leta på nätet genom olika söktjänster för stipendier och fonder.

Talia Adamsson
2023-05-24