Stipendier för studenter

​​​​​​​Som student vid KI finns det flera möjligheter att ansöka om stipendier, såväl internt som externt. Här hittar du information som kan hjälpa dig en bit på vägen.

Här hittar du en sammanställning av KI:s stiftelsestipendier, information om stipendier för dig som vill studera utomlands och stipendier för dig som kanske vill studera ett språk innan du åker på utbytesstudier. Bra att känna till är att ett stipendium kan vara riktat till studenter från en särskild region, eller ett särskilt lärosäte, vissa stipendier kan till exempel sökas bara av KI-studenter.

Stipendier och fonder

Karolinska Institutets stiftelsestipendier

Samtliga studenter vid KI är behöriga att söka. Ansökan kan göras baserat på vetenskapliga meriter och/eller för ekonomiska behov. Beloppen brukar variera mellan 4000-10000 kronor. Ett 30-tal stipendier.

Stipendier för utbytesstudier

Stipendier både inom och utom utbytesprogrammen. 

Praktik inom Erasmus

Erasmus praktikstipendium för att göra examensarbete eller praktik på ett företag, en organisation eller ett annat lärosäte i ett EU/EES/anslutarland inom ramen för din utbildning vid KI.

Externa stipendier

Länksamling till externa aktörer.

Minor Field Studies, MFS

Sida-finansierat stipendium för fältstudier i ett utvecklingsland.

Carl Tullus Minnesfond

Carl Tullus minnesfond utdelar årligen ett stipendium till en läkarstudent vid Karolinska Institutet som satsar på forskning.

Länsstyrelsernas Stiftelsedatabas

En sammanställning över stiftelser i Stiftelsedatabasen.

Vårdförbundet

Resestipendium för sjuksköterskestudenter

Det finns många fler stipendier än de du hittar här. Ett tips är att vända dig till biblioteket och söka i stipendieböcker, eller leta på nätet genom olika söktjänster för stipendier och fonder.