För dig som är student på Fysioterapeut­programmet Ny student

Välkommen till fysioterapeutprogrammet vid Karolinska Institutet. Här hittar du information om kursstart, registrering och annat som kan vara bra att känna till som ny student.

Bild på fasaden på alfred nobels allé 23 med ett blommande körsbärsträd.
Karolinska Institutet, campus Flemingsberg. Foto: Kathrin Dellblad.

Välkommen till fysioterapeutprogrammet!

Om du har antagits i det första urvalet ska du tacka JA till erbjuden plats senast 19 juli genom att logga in och följa instruktionerna på ”Mina sidor” på antagning.se

Aktivera studentkonto

För att studera vid KI måste du aktivera ett studentkonto samt registrera dig. Är det första gången du är student vid KI måste du själv aktivera studentkonto. Kontona är klara för aktivering 2 augusti 2024.

Om du redan är student på KI så använder du samma studentkonto som du har sen tidigare. 

Har du frågor om ditt studentkonto ska du kontakta Student-IT.

I samband med att du aktiverar ditt studentkonto får du en e-postadress som student på KI. Det är viktigt att du uppdaterar dina kontaktuppgifter i Ladok och kontrollerar så att de stämmer. I annat fall kan du gå miste om viktig information.

Registrering på programmets inledande kurs

När du har aktiverat ditt studentkonto ska du registrera dig på programmets inledande kurs. Det är först när du är registrerad som du officiellt räknas som student och får delta i undervisningen. OBS! Den som inte registrerar sig inom utsatt tid anses ha lämnat återbud, och förlorar därmed sin plats på utbildningen.

Du kan registrera dig under perioden 2024-08-02 till 2024-08-16 (kl. 23:59)

Den inledande kurs som du ska registrera dig på är:

1FY016  Tema professionell utveckling – Fysioterapi som ämne och yrke

Du registrerar dig genom att logga in i Ladok. 

Via Ladok kan du sen alltid kontrollera dina registreringar och resultat på kurserna. Du kan även själv skriva ut studieintyg. 

Program- och kursstart 

Måndag den 2 september kl. 8.30, Alfred Nobels allé 10, sal de Verdier, campus Flemingsberg

Efter uppropet fortsätter sedan dagen med introduktion och viktig information om dina studier samt kursstart för programmets inledande kurs, Tema professionell utveckling - Fysioterapi som ämne och yrke. Mer detaljerad information om kursen hittar du på den öppna kurswebben. Schemat publiceras senast två veckor innan kursstart.

Undervisningen sker på plats.
KI campus Flemingsberg.

Kursinformation

Varje kurs har en öppen kurswebbsida, som du hittar via programöversikten. På respektive kurswebb finner du information som till exempel kursplan med litteraturlista, schema och kontaktuppgifter. Schema för respektive kurs publiceras på den öppna kurswebben senast två veckor innan kursstarten. 

På programöversikten finns även ramschema, som visar övergripande terminsöversikter där du bland annat kan se när under terminen de olika kurserna ges. 

I samband med att du registrerar dig på respektive kurs blir du inbjuden i kursrummet i lärplattformen Canvas, där kommer du sedan att hitta bland annat kursmaterial och information om studieuppgifter och liknande. Här kan du även kommunicera med lärare och studiekamrater. 

Återbud

Vill du lämna återbud till din plats så gör du det via ”Mina sidor” på antagning.se. Detta är möjligt fram till att registreringen har öppnat. Vill du lämna återbud efter att registreringen har öppnat kontaktar du antagning@ki.se.

Om du vill lämna återbud efter att du har registrerat dig på den inledande kursen kontaktar du antagning@ki.se.

Tillgodoräknande av tidigare studier

Information om tillgodoräknande på fysioterapeutprogrammet finns på vår programwebb. 

Anstånd

Om du har särskilda skäl som kan styrkas, så kan du ansöka om anstånd med studiestarten. Det innebär att du behåller din antagning till programmet, men påbörjar studierna vid ett senare tillfälle. För att ansökan om anstånd ska kunna prövas måste du vara antagen och tackat ja till din plats på utbildningen. Ansök om anstånd så snart som möjligt efter att du har fått ditt antagningsbesked.

Reservantagning

Eventuell reservantagning sker efter urval 2. Vid reservantagningen kallas reserver i strikt turordning på angiven e-postadress och/eller angivet telefonnummer. Kom därför ihåg att ange aktuellt telefonnummer och en e-postadress när du söker till utbildningen via antagning.se. Inga reserver kommer att antas på plats i samband med uppropet.

Att studera med funktionsnedsättning

Är du student och har en varaktig funktionsnedsättning? På Karolinska Institutet kan du ansöka om riktat pedagogiskt stöd för att underlätta för dig under din studietid. Målet är att alla studenter ska ha möjlighet att studera på lika villkor.

Information om att studera med funktionsnedsättning.

Introduktionsinternat "kollo" med studentsektionen

Fysioterapeuterna på Karolinska Institutet bjuder varje termin in till två dagars kollo för nya studenter. Kollot äger rum 4-5 september. Här får du som väljer att delta möjlighet att lära känna dina nya kurskamrater och få svar på frågor om utbildningen. Separat inbjudan skickas till alla nyantagna studenter. 

Vid uppropet presenteras mer information från kollo-gruppen. 

Mottagning och välkomstdag för nya studenter 

Redan veckan innan terminsstart arrangeras aktiviteter för nya studenter. Du hittar information om aktiviteterna på mottagningssidan på KI:s webb.  

Välkomstdag för nya studenter 

Den 6 september kl. 13:30 bjuds alla nya studenter in till välkomstdagen i Aula Medica på campus Solna. En dag fylld med inspiration, mingel och tips inför din studietid. Läs mer om välkomstdagen.  

Som ny programstudent på KI får du en KI-ryggsäck som du hämtar ut under mässan. För att hämta ut din ryggsäck måste du anmäla dig till välkomstdagen. Anmälan är personlig och du anmäler dig via denna länk.  

KI-kort

KI-kortet är ett personligt passerkort för access till salar och byggnader på KI:s campus. Kortet fungerar även som lånekort och utskriftskort. Efter att du har aktiverat ditt studentkonto kan du skaffa ditt KI-kort.

Övrig information

AP
Innehållsgranskare:
Kathrin Dellblad
2024-06-13