Checklista för dig som är ny student

Här är en checklista som hjälper dig att hålla koll på viktiga saker inför terminsstart

Efter första antagningsbeskedet

När du fått det första antagningsbeskedet ska du gå in på antagning.se och svara i tid för att behålla din plats. 

Inför terminsstart

Du behöver aktivera ditt studentkonto för att kunna registrera dig på din första kurs. Du aktiverar själv ditt studentkonto.

Du måste registrera dig när du börjar din utbildning vid KI, vissa utbildningar har även obligatoriskt upprop. Mer information kommer att finnas på din utbildnings kurs- och programwebb.

Tänk på att skicka in din ansökan till CSN i god tid. En termins heltidsstudier motsvarar 30 högskolepoäng. Om du ska gå på ett program och ska ansöka om studiemedel från CSN, rekommenderas starkt att du ansöker om ett år i taget (60 hp) och inte bara en termin (30 hp). 

 

Stockholm erbjuder ett brett utbud av boendealternativ och en rad olika bostadsköer. Att hitta boende kan däremot ta tid och är inte alltid det lättaste. Vi har samlat lite tips för att hjälpa dig hitta studentbostad.  

KI-kortet fungerar som ditt passerkort, lånekort och utskriftskort. Så här skaffar du ditt KI-kort

KI:s studentkårer erbjuder en mängd olika evenemang för studenter på KI! Ett perfekt tillfälle att knyta nya kontakter och få vänner för livet. Kårerna bevakar även utbildningarnas kvalitet och verkar för att utbildningarna ska vara så bra som möjligt för dig som student.

Du hittar listan över rekommenderad litteratur till dina kurser i kursplanen som du hittar på din kurs- eller programwebb. En stor del kurslitteratur kan du ofta köpa begagnat av tidigare studenter. Universitetsbiblioteket har ett begränsat antal exemplar av all obligatorisk litteratur för utlåning. Många av bibliotekets resurser, inklusive artiklar, e-böcker och databaser, är tillgängliga på distans. För mer information, besök sidan Distansåtkomst

Bekanta dig med lärplattformen Canvas, logga in på din studentmejl och ladda ner Office 365. KI tillhandahåller flertalet digitala tjänster för dig som student på KI. Du har åtkomst till de flesta tjänster via ditt studentkonto. Digitala tjänster och verktyg för studenter

Efter terminsstart

För att förhindra smittspridning vid vårdtagarnära arbete ska du vid Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) och Verksamhetsintegrerat lärande (VIL) visa upp ett hälsointyg som utfärdas av Studenthälsan.

Du kan ansöka tidigast efter terminsstart. 

JG
Innehållsgranskare:
2024-06-11