För dig som är student på Magisterprogrammet i diagnostisk cytologi Programöversikt

Här hittar du en översikt av programmets ingående kurser, ramschema samt utbildningsplan.

Viktig information gällande nedläggningen av magisterprogrammet i diagnostisk cytologi

Magisterprogrammet i diagnostisk cytologi kommer att ges för sista gången HT 2022. Omexaminationer kommer att erbjudas enligt övergångsbestämmelser i respektive kursplan. För information om dina möjligheter att slutföra utbildningen. Läs mer här.

Magisterprogrammet i diagnostisk cytologi passar dig som är medicinskt och tekniskt intresserad, samt vill arbeta självständigt med avancerade kliniska utredningar av olika sjukdomar. Inom diagnostisk cytologi studeras cellers utseende och de genetiska förändringar som kännetecknar olika sjukdomstillstånd.

Utbildningen ger en fördjupning i patologi och specialkunskaper inom cytologisk utredning av tumörsjukdomar i olika organsystem som kvinnliga genitalia, respirationsorgan och urinvägar. Som student utvecklar du förmågan att tillämpa de olika diagnostiska kriterier som används vid undersökning av celler från olika kroppsvätskor i bukhåla, lungsäck och hjärtsäck liksom cerebrospinalvätska.

Undervisningen innefattar även teori och tillämpning av de senaste laboratoriemetoderna som används inom området. Utbildningen är tydligt kopplad både till forskning och klinisk verksamhet, vilket gör att utbildningen är tydligt förankrad till cytologisk spetskomeptens. Som student inom programmet tar du ett stort ansvar för din inlärning och strävar efter ökad självständighet och vetenskaplighet.

Programmets ingående kurser

Här på programwebben får du en översikt av alla ingående kurser Magisterprogrammet i diagnostisk cytologi samt allmän information till dig som student. Varje enskild kurs har sedan en egen kurswebb där du hittar ett detaljerat schema, kontaktuppgifter till kursansvarig lärare och utbildningsadministratör. Se nedan för länkar till kurswebbarna.

Termin 1

Termin 2

 

Ramschema

Ramschemat ger dig en överblick av när kurserna börjar och slutar under terminen.Ramschemat publiceras senast 4 veckor innan terminsstart. Detaljerade scheman för kurserna hittar du på respektive kurswebb (se länk ovan).

Documents

Utbildningsplan

I utbildningsplanen hittar du de övergripande målen för programmet, innehåll och upplägg. Nedan finner du de två senast gällande utbildningsplanerna. Äldre utbildningsplaner kan du söka fram i Karolinska institutets kurs- och utbildningsplanearkiv. 

Utbildningsplan för magisterprogrammet i diagnostisk cytologi

BK
Innehållsgranskare:
Irina Gacesic
2024-01-08