För dig som är student på Kompletterande utbildning för fysioterapeuter med utländsk examen från land utanför EU/EES och Schweiz Ny student

Välkommen till den Kompletterande utbildningen för fysioterapeuter vid Karolinska institutet. Här hittar du information om kursstart, registrering och annan viktig information inför terminsstarten.

Välkommen till den kompletterande utbildningen för fysioterapeuter med utländsk examen från land utanför EU/EES och Schweiz. 

För att studera vid KI måste alla som har blivit antagna aktivera ett studentkonto samt registrera sig.

Aktivera studentkonto

Du måste ha ett aktivt studentkonto vid Karolinska Institutet! Är det första gången du är student vid KI måste du själv aktivera studentkontot enligt instruktionerna här: https://ki.se/utbildning/mitt-studentkonto. Kontona är klara för aktivering 28 december 2020.

Om du redan är student på KI så använder du samma studentkonto som du har sen tidigare.

I samband med att du aktiverar ditt studentkonto får du en epostadress som student på KI. Det är viktigt att du uppdaterar dina kontaktuppgifter i Ladok med din studentepostadress alternativt kontrollerar att den epostadress som står i Ladok stämmer så att vi kan nå dig. 

Registrering på programmets inledande kurs

När du har aktiverat ditt studentkonto ska du registrera dig på programmets inledande kurs.

Du kan registrera dig under perioden 2020-12-28 till 2021-01-08 (kl. 23:59). Den som inte registrerar sig inom utsatt tid anses ha lämnat återbud till platsen.

Det är först när du är registrerad som du officiellt räknas som student och får delta i undervisningen.

Den inledande kurs du ska registrera dig på är:

7KF006 – Fysioterapi som ämne och yrke inom svensk hälso- och sjukvård

Du registrerar dig under perioden 2020-012-28 till 2021-01-08 (kl. 23:59) genom att logga in här: https://www.student.ladok.se/student/loggain

Där kan du alltid logga in och kontrollera din registrering på programmet.

Schema för den första kursen kommer att publiceras på den öppna kurswebben senast 2 veckor innan kursstart.

Återbud

Vill du lämna återbud till din plats/reservplats så gör du det via ”Mina sidor” på antagning.se. Detta är möjligt fram till att registreringen har öppnat. Vill du lämna återbud efter att registreringen har öppnat kontaktar du antagning@ki.se.

Om du vill lämna återbud efter att du har registrerat dig på den inledande kursen kontaktar du antagning@ki.se.

Anstånd

Om du har särskilda skäl kan du ansöka om anstånd med studiestarten. 

Corona

Information till studenter om undervisning med anledning av corona.

Program- och kursstart

Terminen börjar 18 januari. Obligatoriskt upprop och kursintroduktion är den 19 jan kl 10:00, via online möte på Zoom. Länk till zoommöte skickas ut separat.

Välkommen till Karolinska Institutet

Datum: 2021-01-22
Tid:  Från 13.30 till cirka 14.30

Varmt välkommen till KI och vårterminens digitala Välkomstceremoni!

Du bjuds in till en livesändning från Aula Medica där KI:s rektor samt vicerektor hälsar dig välkommen följt av inspiration inför ditt nya liv som student på KI.

Sändningen äger rum den 22 januari och startar klockan 13:30. Länk till sändningen kommer att laddas upp i denna kalenderhändelse samma dag. Läs mer och lägg in en påminnelse i din kalender via länken.

KI-kort

KI-kortet är ett personligt passerkort för access till salar och byggnader på KI:s campus. Kortet fungerar även som lånekort och utskriftskort. Efter att du har aktiverat ditt studentkonto kan du skaffa ditt KI-kort.

Övrig information

Allmän information till dig som är ny student vid KI.

Så behandlar KI dina personuppgifter.

Checklista som hjälper dig att hålla koll på viktiga saker inför terminsstart.

.