Kontakta och besök Studenthälsan

Välkommen till Studenthälsan! Vi finns här för dig under din studietid för råd och stöd. Du kan boka tid för ett samtal eller få rådgivning via telefon. Vi erbjuder också olika gruppaktiviteter. Alla besök och aktiviteter hos oss är kostnadsfria.

En man i glasögon som sitter och funderar med höger hand vid hakan
Boka tid för ett individuellt samtal med oss för råd och stöd när du studerar. Det kan till exempel vara om du har problem med stress, nedstämdhet, oro, men också andra besvär under din studietid.

Studenthälsan utgör ett komplement till ordinarie hälso- och sjukvård och erbjuder därmed inte strukturerad behandling. Om du behöver medicinering eller sjukskrivning, ber vi dig i första hand kontakta din vårdcentral.

Om läget är akut

Vid akuta hälsotillstånd, ring alltid 112.

Rådgivning eller tidsbokning på telefon

Om du vill ha rådgivning på telefon eller vill boka en tid via telefon, kontakta Studenthälsan på telefonnummer 08-524 835 70.

Telefontider

 • Måndag, torsdag, fredag: klockan 9.00-10.00.
 • Onsdag: klockan 14.00-15.00.

Om ditt ärende gäller arbetsskada eller stickskada, återbud eller bokning av återbesök kan du ringa oss på 08-524 835 60 och tala in ett meddelande på vår telefonsvarare så ringer vi upp så snart vi kan!

Computer, telephone and pencil.

Stöd på distans

På grund av rådande omständigheter erbjuder vi just nu framför allt stöd på distans, via telefon eller videomöten. Vid behov finns det dock möjlighet att boka besök på plats, till exempel vid MRSA-provtagning.

Om du, eller någon i ditt hushåll har några symtom på antingen feber, förkylning eller influensa, behöver du boka om alla fysiska möten eller besök på plats. För att boka om din tid, ring +46 (0)8-524 835 60 (OBS! gäller endast återbud och arbetsskada/stickskada).

Boka tid för samtal på distans

Du kan boka ett rådgivande telefonsamtal på 15 minuter eller ett längre videosamtal. Innan din bokade tid, får du ett sms eller ett mejl med en länk där du ansluter till samtalet.

För att boka tid, fortsätt till webbokningssystemet genom att välja din högskola i länklistan. Ange vad du behöver hjälp med/råd kring i fältet ”Övriga kommentarer”.

Bokningsbara tider publiceras löpande. Om det inte finns några lediga tider, hör av dig till oss på 08-524 835 70. Våra telefontider är måndag, torsdag, och fredag 09:00-10:00, samt onsdag 14:00-15:00.

  Delta i våra grupper

  Vi erbjuder grupper och kurser med olika teman. Utbudet kan variera för varje termin och till exempel handla om stresshantering. Här kan du läsa mer om vår gruppverksamhet denna termin och hur du anmäler dig.

  Vi som jobbar på Studenthälsan

  • Hannes Claesson, socionom/leg. psykoterapeut
  • Anna Gredin, företagssköterska
  • Frida Kolasa, leg. psykolog
  • Linda Murphy, leg. sjuksköterska
  • Julia Nemirovski, leg. psykolog, verksamhetschef
  • Erika Sinander, leg. psykoterapeut
  • Gun Söderqvist, medicinsk sekreterare
  • Anna von Herff, leg. läkare
  • Caroline Westerberg Hake, psykiatrisjuksköterska
  • Marie Åkerman, psykiatrisjuksköterska

  Har du synpunkter på Studenthälsan?

  Synpunkter, klagomål och förbättringsförslag är viktiga för att vi ska kunna åtgärda brister och för att hitta områden i vår verksamhet som behöver förbättras.

  Om du har förslag och synpunkter till oss eller om du känner dig missnöjd efter kontakt med oss är du välkommen att kontakta oss via telefon eller mejl. Du hittar vårt telefonnummer och vår mejladress på denna sida.

  Besvara vår enkät

  Har du varit hos ett första besök hos oss? Hjälp oss att bli bättre!

  Tyck till om Studenthälsan och besvara vår enkät.

  Hitta till Studenthälsan

  KI Campus Flemingsberg: Blickagången 7, plan 5

  KI Campus Solna: Berzelius väg 1, plan 5

  Postadress, e-post

  Studenthälsan Karolinska Institutet
  Alfred Nobels Allé 8
  141 52 Huddinge

  E-post: studenthalsan@ki.se

  OBS! Av sekretesskäl kan vi bara besvara allmänna frågor på mejl. Om du vill ha rådgivning, kontakta oss via telefon eller boka ett distanssamtal.