Kontakta och besök studenthälsan

Välkommen till studenthälsan! Vi finns här för dig under din studietid för råd och stöd. Du kan boka tid för ett samtal eller få rådgivning via telefon. Vi erbjuder också olika gruppaktiviteter. Alla besök och aktiviteter hos oss är kostnadsfria.

En man i glasögon som sitter och funderar med höger hand vid hakan
Boka tid för ett eget samtal med oss för råd och stöd när du studerar. Det kan till exempel vara om du har problem med stress, nedstämdhet, oro, men också andra besvär under din studietid.

Studenthälsan är ett komplement till den ordinarie hälso- och sjukvården Om du behöver medicinering eller sjukskrivning, kontakta din vårdcentral. Vid akuta hälsotillstånd ring alltid 112. Vid akut oro eller krissituation

Vi erbjuder stöd till dig som är student vid Karolinska Institutet, Stockholms Musikpedagogiska Institut, Södertörns Högskola, Ersta Sköndal Högskola, Röda Korsets Högskola och Sophiahemmets högskola. Vi är även till för dig som är doktorand på KI.

Computer, telephone and pencil.

Stöd på distans

På grund av den rådande situationen erbjuder vi just nu dig framför allt stöd på distans, via telefon eller videomöten. Vid behov finns det dock möjlighet att boka besök på plats, till exempel vid MRSA-provtagning.

Delta i våra grupper

Vi erbjuder grupper och kurser med olika teman. Utbudet kan variera för varje termin och till exempel handla om stresshantering. Här kan du läsa mer om vår gruppverksamhet denna termin och hur du anmäler dig.

Individuellt samtal

Du kan boka tid för ett eget samtal med oss för råd och stöd under dina studier. Under samtalet undersöker vi tillsammans vad du behöver och vad vi kan erbjuda dig för stöd. Du kan kontakta oss om du till exempel har bekymmer med stress, nedstämdhet, prestationsångest, rädsla för att tala i grupp, koncentrationssvårigheter eller andra svårigheter i din studiemiljö.

Din första kontakt är alltid med en av våra sjuksköterskor. Vid behov får du träffa psykolog, psykoterapeut eller läkare.

Om vi inte har möjlighet att hjälpa dig och bedömer att du behöver annat stöd, får du information om var och hur du kan få hjälp. Vid behov kan vi skicka en remiss till annan passande instans.

Boka tid

Boka ett samtal på distans. Du kan boka ett rådgivande samtal på 15 minuter eller ett videosamtal. Innan din bokade tid, får du ett sms eller ett mejl med en länk där du ansluter till samtalet.

För att boka tid, fortsätt till bokningssystemet genom att välja din högskola i länklistan. Ange vad du behöver hjälp med eller råd kring i fältet ”Övriga kommentarer”.

Bokningsbara tider publiceras löpande. Om det inte finns några lediga tider, hör av dig till oss på 08-524 835 70.

Webbokning för dig som är student vid:

Rådgivning eller tidsbokning på telefon

Om du vill ha rådgivning på telefon eller vill boka en tid via telefon, kontakta oss på telefonnummer 08-524 835 70.

Telefontider

 • Måndag, torsdag och fredag: klockan 9.00-10.00.
 • Onsdag: klockan 14.00-15.00.

Om ditt ärende gäller arbetsskada eller stickskada, återbud eller bokning av återbesök kan du ringa oss och tala in ett meddelande på vår telefonsvarare så ringer vi upp så snart vi kan!

Öppen mottagning i Solna och Flemingsberg

På våra öppna mottagningar tar vi just nu enbart emot dig som har ett bokat besök. Kontakta oss gärna för att boka en tid om du är i behov av MRSA-provtagning inför din VFU. Vi erbjuder annars stöd på distans, via telefon eller videomöte.

Om du eller någon du bor med har förkylningssymtom och/eller feber så behöver du avboka ditt besök vid vår mottagning eller boka om till ett besök på distans. Om du avbokar, får du en ny tid efter att du bedömts som smittfri. 

Sommarstängt från 1 juli - välkommen efter 15 augusti!

Studenthälsans mottagningar håller stängt mellan 1 juli - 15 augusti. Du är välkommen till oss efter den 15 augusti!

KI Campus Flemingsberg

Öppet: måndagar och torsdagar 12.30-14.00

Adress: Blickagången 7, plan 5, Huddinge

KI Campus Solna

Öppet: måndagar 08.30-10.30

Adress: Berzelius väg 1, plan 5, Solna

Postadress och mejl

Studenthälsan Karolinska Institutet
Alfred Nobels Allé 8
141 52 Huddinge

OBS! Av sekretesskäl kan vi bara besvara allmänna frågor på mejl. Om du vill ha rådgivning, kontakta oss via telefon eller boka ett distanssamtal.

studenthalsan@ki.se

Vi som jobbar på studenthälsan

 • Anna von Herff, leg. läkare
 • Gun Söderqvist, medicinsk sekreterare
 • Frida Kolasa, leg. psykolog
 • Hannes Claesson, socionom/leg. psykoterapeut
 • Erika Sinander, leg. psykoterapeut
 • Julia Nemirovski, leg. psykolog, verksamhetschef
 • Anna Gredin, företagssköterska
 • Linda Murphy, leg. sjuksköterska
 • Marie Åkerman, psykiatrisjuksköterska

Har du synpunkter på studenthälsan?

Synpunkter, klagomål och förbättringsförslag är viktiga för att vi ska kunna åtgärda brister och för att hitta områden i vår verksamhet som behöver förbättras.

Om du har förslag och synpunkter till oss eller om du känner dig missnöjd efter kontakt med oss är du välkommen att kontakta oss via telefon eller mejl. Du hittar vårt telefonnummer och vår mejladress på denna sida.

Besvara vår enkät

Har du varit hos ett första besök hos oss? Hjälp oss att bli bättre!

Tyck till om studenthälsan och besvara vår enkät.