Kontakta och besök Studenthälsan

Välkommen till Studenthälsan! Vi finns här för dig under din studietid för råd och stöd. Du kan boka tid för ett samtal eller få rådgivning via telefon. Vi erbjuder också olika gruppaktiviteter. Alla besök och aktiviteter hos oss är kostnadsfria.

En man i glasögon som sitter och funderar med höger hand vid hakan
Boka tid för ett individuellt samtal med oss för råd och stöd när du studerar. Det kan till exempel vara om du har problem med stress, nedstämdhet, oro, men också andra besvär under din studietid.

Studenthälsan utgör ett komplement till ordinarie hälso- och sjukvård och erbjuder därmed inte strukturerad behandling. Om du behöver medicinering eller sjukskrivning, ber vi dig i första hand kontakta din vårdcentral.

Om läget är akut

Vid akuta hälsotillstånd, ring alltid 112.

Computer, telephone and pencil.

Om du, eller någon i ditt hushåll har några symtom på antingen feber, förkylning eller influensa, behöver du boka om alla fysiska möten eller besök på plats. För att boka om din tid, ring +46 (0)8-524 835 60 (OBS! gäller endast återbud och arbetsskada/stickskada).

Boka tid

Du kan boka tid via webben eller genom att ringa på våra telefontider. Observera att alla lediga tider inte publiceras på webben. Ring oss gärna om inga tider finns att boka!

Webbokning 

Här kan du, via vår webbokning, boka ett rådgivande telefonsamtal på 15 minuter. Vi kommer att ringa dig på utsatt tid. Ange vad du behöver hjälp med/råd kring i fältet ”Övrig information”.

För dig som är student vid

Bokningsbara tider publiceras löpande. Om det inte finns några lediga tider, kolla igen senare eller hör av dig till oss på våra telefontider.

Rådgivning eller tidsbokning på telefon

Du kan även kontakta oss för rådgivning eller tidsbokning på våra telefontider. 

Telefonnummer: 08-524 835 70.

Telefontider

 • Måndag, torsdag, fredag: klockan 9.00-10.00.
 • Onsdag: klockan 14.00-15.00.

Om ditt ärende gäller arbetsskada eller stickskada, återbud eller bokning av återbesök kan du ringa oss på 08-524 835 60 och tala in ett meddelande på vår telefonsvarare så ringer vi upp så snart vi kan!

Avbokning 

Om du vill avboka din tid ber vi dig göra detta senast 24h innan. 

Postadress, e-post

Studenthälsan Karolinska Institutet
Alfred Nobels Allé 8
141 52 Huddinge

E-post: studenthalsan@ki.se

OBS! Av sekretesskäl kan vi bara besvara allmänna frågor på mejl. Om du vill ha rådgivning, kontakta oss via telefon eller boka ett distanssamtal.

Delta i våra grupper

Vi erbjuder grupper och kurser med olika teman. Utbudet kan variera för varje termin och till exempel handla om stresshantering. Här kan du läsa mer om vår gruppverksamhet denna termin och hur du anmäler dig.

Vi som jobbar på Studenthälsan

 • Anna Gredin, företagssköterska
 • Anna von Herff, leg. läkare
 • Emma Rydberg, medicinsk sekreterare
 • Felicia Dunér, leg. psykolog
 • Frida Kolasa, leg. psykolog (tjänstledig)
 • Gun Söderqvist, medicinsk sekreterare
 • Hannes Claesson, socionom/leg. psykoterapeut
 • Julia Nemirovski, leg. psykolog, verksamhetschef
 • Marie Åkerman, psykiatrisjuksköterska
 • Stina Sunkel, specialistsjuksköterska

Har du synpunkter på Studenthälsan?

Synpunkter, klagomål och förbättringsförslag är viktiga för att vi ska kunna åtgärda brister och för att hitta områden i vår verksamhet som behöver förbättras.

Om du har förslag och synpunkter till oss eller om du känner dig missnöjd efter kontakt med oss är du välkommen att kontakta oss via telefon eller mejl. Du hittar vårt telefonnummer och vår mejladress på denna sida.

Besvara vår enkät

Har du varit hos ett första besök hos oss? Hjälp oss att bli bättre!

Tyck till om Studenthälsan och besvara vår enkät.

Hitta till Studenthälsan

KI Campus Flemingsberg: Blickagången 7, plan 5

KI Campus Solna: Berzelius väg 1, plan 5

S
Studentkommuni…
2022-05-20
Julia Nemirovski