Studieintyg

Har du ett aktivt studentkonto eller ett digitalt eduID kan du skriva ut ett giltigt och verifierbart resultatintyg eller ett registreringsintyg via Ladok.

Skriv ut intyg via Ladok

Har du ett aktivt studentkonto eller ett digitalt eduID kan du skriva ut ett giltigt och verifierbart resultatintyg eller ett registreringsintyg via Ladok. Arbetsgivare med flera kan kontrollera intygets äkthet med en verifieringskod.

OBS! Du måste tillåta pop up-fönster för att det ska fungera att skapa ett verifierbart studieintyg.

Verifierbara intyg

Arbetsgivare eller andra som vill verifiera ett intyg följer länken som finns längst ner på studieintyget. När personnumret och det kontrollnummer som återfinns på intyget anges, hämtas en kopia av intyget upp i webbläsaren.

Studentsidorna i Ladok

Läs mer om hur du som student kan använda Ladok för att ta ut intyg, registrera dig etc. Här finns också en film som visar vad du kan göra i Ladok.

Hur jag får tillgång till mina studieuppgifter i Ladok efter att jag slutat studera?

Om du har svenskt personnummer kan du skaffa ett digitalt eduID som du använder för att logga in i Ladok för studenter.

Så här gör du:

  1. Gå till eduid.se och skapa ett eduID
  2. Logga in med ditt eduID på studentwebben på ladok.se. Välj ”eduID Sweden” i listan över lärosäten på inloggningssidan.

I Ladok kan du:

  1. se en översikt över dina studier
  2. ladda ner studieintyg som går att verifiera digitalt
  3. ansöka om examen

Om du läst vid flera svenska högskolor eller universitet får du tillgång till alla dina studieuppgifter med samma inloggning. Med ditt eduID kan du även logga in på vissa andra högskolesajter, till exempel antagning.se.

Student med pågående studier

Om du behöver ett studieintyg med underskrift och stämpel ska du vända direkt till din utbildning, till exempel ett utbildningskansli eller en kursexpedition. På din programhemsida eller kurshemsida finns kontaktuppgifter till ditt program/kurs.

Övrigt

Har du inte längre ett aktivt studentkonto eller ett eduID kan du beställa ett studieintyg genom att maila till Mail om studieintyg.

MJ
Innehållsgranskare:
Studentkommuni…
2024-06-12