För studenter på kursen Avancerad bioanalys (7,5 hp) kurskod 3BL007
Under den här kursen erhålls kunskap kring metoder inom avancerad bioanalys. Innehållet inkluderar även tillämpning av artificiell intelligens och bioinformatiska applikationer inom bioanalys.
Kursen ämnar ge fördjupad kunskap inom bioanalytisk teori och metod (framförallt masspektrometri) samt validering av bioanalytiska metoder och innefattar även det medicinska behovet av olika analyser.
Kursplan
Kursinformation
Målet för kursen är att erhålla kunskap kring utvalda metoder inom avancerad bioanalys och bioinformatik/bioinformatiska applikationer som krävs för deras tolkning. Innehållet inkluderar även miljö- och hållbarhetsaspekter relaterat till metodutveckling och validering.
Välkomstinformation
Välkommen till kursen avancerad bioanalys!
Kursen är 7.5 hp på halvfart och ingår i spåret "molekylär medicin". Startdatum är den 26/3-2025 och slutdatum är den 6/6-2025.
För att få bäst överblick över kursen studera gärna kursschemat. Vid ett tillfälle under kursen måste du närvara fysiskt, det är när du skall göra den skriftliga tentamen den 4/6-2025. Aktiviteter där obligatorisk närvaro krävs är markerade som saffransgula på schemat. Det finns också aktiviteter där rekommenderas att man är närvarande. Samtliga seminarier eller redovisningar som är inlagda kommer att vara på fredagar. Till dessa seminarier eller on-line aktiviteter kommer du att få en zoom (eller teams) länk, så att du kan vara med. Se till att ha Zoom och Teams nedladdat på en dator.
Kursen är indelad i 3 delar som vi kallar TEMA1 (metodutveckling), TEMA 2 (validering) och TEMA3 miljö -och hållbarhetsaspekter relaterat till metodutveckling och validering av en metod. Tyngdpunkten ligger på TEMA 2 och i den delen utför du ett projektarbete tillsammans med en studentkollega. I projektarbetet får du visa att du kan sammanställa, tolka och presentera data från en validering av en bioanalytisk metod. Du skall också kunna skriva en valideringsrapport.
Lärare i kursen rekommenderar att du går in och läser Kursplanen innan kursen börjar. Där beskrivs mål, innehåll och villkor för examination osv.
Om du har frågor kan du kontakta Camilla Linder, kursansvarig för kursen.
Schema
Tänk på att schemat är preliminärt och förändringar kan ske. Håll dig uppdaterad genom att regelbundet titta efter eventuella uppdateringar.
Kursanalys och kursvärdering
Kursutvärdering genomförs enligt de riktlinjer som är fastställda av Styrelsen för utbildning.