Välkommen till Studenthälsan

Vi finns här för dig under din studietid för råd och stöd. Du kan boka tid för samtal eller få rådgivning via telefon. Vi erbjuder också olika gruppaktiviteter. Alla besök och aktiviteter hos oss är kostnadsfria.

En man i glasögon som sitter och funderar med höger hand vid hakan
Boka tid för ett individuellt samtal med oss för råd och stöd när du studerar eller delta i någon av våra grupper och webbinarier.

Studenthälsan utgör ett komplement till ordinarie hälso- och sjukvård och erbjuder därmed inte någon strukturerad psykologisk eller medicinsk behandling. Om du behöver medicinering eller sjukskrivning, ber vi dig i första hand kontakta din vårdcentral.

Om läget är akut

Vid akuta hälsotillstånd, ring alltid 112.

Computer, telephone and pencil.

Om du, eller någon i ditt hushåll har symtom på feber, förkylning eller influensa behöver du boka om alla besök på plats. För att boka om din tid, ring +46 (0)8-524 835 60.

Tidsbokning och telefonrådgivning

Via vår webbokning kan du boka ett orienterande telefonsamtal på 15 minuter. Vi kommer att ringa dig på utsatt tid. Ange gärna vad du behöver hjälp med i fältet "Övrig information".

Bokningsbara webbtider publiceras löpande.  Om det inte finns några lediga webbtider, kolla igen senare eller ring på våra telefontider för att boka en tid.

Under våra telefontider kan du kontakta oss för rådgivning eller tidsbokning utöver webbtiderna.

Telefonnummer: 08-524 835 70.

Telefontider

 • Måndag, torsdag, fredag: 9.00-10.00.
 • Onsdag: 14.00-15.00.

Om ditt ärende gäller arbetsskadastickskada eller återbud kan du ringa oss på 08-524 835 60 och tala in ett meddelande så ringer vi upp så snart vi kan!

Avbokning 

Om du vill avboka din tid ber vi dig göra detta senast 24h innan. För att av- eller omboka ditt besök ring på 08-524 835 60

Drop-in för MRSA provtagning

Studenthälsan Campus Solna

Måndagar 9.00–11.00

Studenthälsan Campus Flemingsberg

Tisdagar 13.00-14.30

Delta i våra grupper

Vi erbjuder grupper och kurser med olika teman. Utbudet kan variera för varje termin och till exempel handla om stresshantering. Här kan du läsa mer om vår gruppverksamhet denna termin och hur du anmäler dig.

Hitta till Studenthälsan

Postadress, e-post

Studenthälsan Karolinska Institutet
Alfred Nobels Allé 8
141 52 Huddinge

E-post: studenthalsan@ki.se

OBS! Av sekretesskäl kan vi bara besvara allmänna frågor på mejl. Om du vill ha rådgivning, kontakta oss via telefon eller boka en webbtid.

KI Campus Flemingsberg: Blickagången 7, plan 5

KI Campus Solna: Berzelius väg 1, plan 5

Vi som jobbar på Studenthälsan

 • Anna Gredin, företagssköterska
 • Anna von Herff, leg. läkare
 • Emma Rydberg, medicinsk sekreterare
 • Felicia Dunér, leg. psykolog
 • Frida Kolasa, leg. psykolog
 • Hannes Claesson, socionom/leg. psykoterapeut
 • Julia Nemirovski, leg. psykolog, verksamhetschef
 • Marie Åkerman, psykiatrisjuksköterska
 • Stina Sunkel, specialistsjuksköterska
 • Vanja Pilotti, specialistsjuksköterska

Har du synpunkter på Studenthälsan?

Synpunkter, klagomål och förbättringsförslag är viktiga för att vi ska kunna åtgärda brister och för att hitta områden i vår verksamhet som behöver förbättras.

Om du har förslag och synpunkter till oss eller om du känner dig missnöjd efter kontakt med oss är du välkommen att kontakta oss via telefon eller mejl. Du hittar vårt telefonnummer och vår mejladress på denna sida.

Besvara vår enkät

Har du varit på ett första besök hos oss? Hjälp oss att bli bättre!

Tyck till om Studenthälsan och besvara vår enkät.

bokstäver som stavar ordet support
Support & Service Foto: no accreditation required

Stöd och råd från Studenthälsan för dig som är utbildningsansvarig

Studenthälsan erbjuder stöd och rådgivning till dig som är lärare, studievägledare eller utbildningsadministratör i frågor som rör studenternas hälsa. Det kan vara frågor som rör oro för studenters mående men vi arbetar även förebyggande och erbjuder olika former av gruppverksamhet. Vi kan arrangera informationstillfällen för studenter i grupp där vi kan berätta om vårt utbud. Vi kan även hålla seminarier om exempelvis stress, sömn, talängslan mfl.

Kontakta oss via telefon eller e-post

För att boka ett rådgivnings- eller informationstillfälle, eller vid andra frågor kontakta oss på telefonnummer 08-524 835 60 och tala in ett meddelande, så ringer vi upp.

Du kan även mejla oss på studenthalsan@ki.se

JN
Innehållsansvarig:
Emma Rydberg
2023-03-15