För dig som är student på Arbetsterapeut­programmet Ny student

Välkommen till arbetsterapeutprogrammet vid Karolinska institutet. Här hittar du information om kursstart, registrering och annan viktig information inför terminsstarten.

Välkommen till arbetsterapeutprogrammet!

Om du har antagits i det första urvalet ska du tacka JA till erbjuden plats senast den 18 december 2023 genom att logga in och följa instruktionerna på ”Mina sidor” på antagning.se

För att studera vid KI måste alla som har blivit antagna aktivera ett studentkonto samt registrera sig. Detta gäller samtliga sökande som antagits i urval 1, urval 2 eller reservantagningen.

Aktivera studentkonto

För att studera vid KI måste du aktivera ett studentkonto samt registrera dig.

Är det första gången du är student vid KI måste du själv aktivera studentkontot enligt instruktionerna som du hittar här: http://ki.se/utbildning/mitt-studentkonto

Kontona är klara för aktivering den 28 december 2023.

Om du redan är student på KI så använder du samma studentkonto som du har sedan tidigare.

I samband med att du aktiverar ditt studentkonto får du en e-postadress som student på KI. Det är viktigt att du uppdaterar dina kontaktuppgifter i Ladok med din student e-postadress alternativt kontrollerar att den e-postadress som står i Ladok stämmer så att vi kan nå dig. 

Registrering på programmets inledande kurs

När du har aktiverat ditt studentkonto ska du registrera dig på programmets inledande kurs.

VIKTIGT! Den som inte registrerar sig inom utsatt tid anses ha lämnat återbud till platsen. Det är först när du är registrerad som du officiellt räknas som student och får delta i undervisningen.

Den inledande kurs du ska registrera dig på är:

1AR022 - Grundläggande arbetsterapi och aktivitetsvetenskap

Du registrerar dig under perioden 28 december 2023 - 8 januari 2024 (23.59) genom att logga in här: https://www.student.ladok.se/student/loggain

I Ladok kan du alltid logga in och kontrollera din registrering och dina uppgifter på programmet. Du kan även själv skriva ut studieintyg efter registreringen. Antagningsbesked kan du skriva ut från "Mina sidor" på antagning.se

Programspecifik kursinformation såsom schema, kursplan, kontaktuppgifter finns på respektive kurswebbar som du hittar på sidan programöversikter.

Vid problem vid registrering - maila arbetsterapeut@nvs.ki.se.

Kursinformation och kurslitteratur

Information om alla kurser hittar du på respektive kurswebb. 

I programöversikten finns länkar till alla programmets kurswebbar. 

 

Återbud

Vill du lämna återbud till din plats/reservplats så gör du det via ”Mina sidor” på antagning.se. Detta är möjligt fram till att registreringen har öppnat. Vill du lämna återbud efter att registreringen har öppnat kontaktar du antagning@ki.se.

Tillgodoräknande av tidigare studier

Du hittar information om hur du ansöker om tillgodoräknande för tidigare studier på sidan för tillgodoräknande.

Anstånd

Har du inte fått tjänstledigt? Eller du behöver ansöka om anstånd med studiestarten av annan anledning, det vill säga du önskar senarelägga studiestarten med bibehållen plats, då ansöker du om detta hos Antagningsgruppen vid KI.

Mer information om detta hittar du på KI:s sidor om antagning

Studentstöd på KI vid studier med funktionsvariation

Karolinska Institutet erbjuder olika pedagogiska stödformer för dig som är student med varaktiga funktionsvariationer. Stödet som erbjuds beror på din situation och är till för att underlätta dina studier. Målet är att alla studenter ska ha en möjlighet att studera på lika villkor.

Här kan du läsa mer om vilket stöd som erbjuds vid studier med funktionsvariation

Program- och kursstart 

Terminen startar den 15 januari 2024 med upprop och kursstart. Läs mer om den första kursen här.

Välkomstdag 19 januari 

Välkommen på KI:s välkomstdag för alla nya studenter den 19 januari.  Välkomstdagen innehåller ceremoni med tal och inspiration inför studielivet och efterföljande mässa där det bjuds på fika och mingel med studentrelaterade verksamheter. Under mässan hämtar du ut din KI-ryggsäck. Efter mässan bjuder Medicinska Föreningen in till fortsatta aktiviteter i kårhuset bredvid. 

Varmt välkommen!

Datum och tid: 19 januari kl. 13:30

Plats: Aula Medica, campus Solna

Läs mer om välkomstdagen

 

Checklista för dig som är ny student

Här är en checklista som hjälper dig att hålla koll på viktiga saker inför terminsstart.

 

FAQ - vanliga frågor och svar

Vi har sammanställt ett dokument med svar på vanligt förekommande frågor till dig som är ny student på Arbetsterapeutprogrammet. Om du inte hittar svar på din fråga, så är du välkommen att maila arbetsterapeut@nvs.ki.se

Vanliga frågor och svar 

AB
Innehållsgranskare:
Anna Söderberg
2024-01-09