För dig som är student på Arbetsterapeut­programmet Ny student

Välkommen till arbetsterapeutprogrammet vid Karolinska institutet. Här hittar du information om kursstart, registrering och annan viktig information inför terminsstarten.

Välkommen till arbetsterapeutprogrammet!

Om du har antagits i det första urvalet ska du tacka JA till erbjuden plats senast den 22 juli 2022 genom att logga in och följa instruktionerna på ”Mina sidor” på antagning.se

För att studera vid KI måste alla som har blivit antagna aktivera ett studentkonto samt registrera sig. Detta gäller samtliga sökande som antagits i urval 1, urval 2 eller reservantagningen.

Aktivera studentkonto

Du måste ha ett aktivt studentkonto vid Karolinska Institutet. Är det första gången du är student vid KI måste du själv aktivera studentkontot enligt instruktionerna här: https://ki.se/utbildning/mitt-studentkonto. Kontona är klara för aktivering den 3 augusti 2022.

Om du redan är student på KI så använder du samma studentkonto som du har sen tidigare.

I samband med att du aktiverar ditt studentkonto får du en e-postadress som student på KI. Det är viktigt att du uppdaterar dina kontaktuppgifter i Ladok med din studentepostadress alternativt kontrollerar att den e-postadress som står i Ladok stämmer så att vi kan nå dig. 

Registrering på programmets inledande kurs

När du har aktiverat ditt studentkonto ska du registrera dig på programmets inledande kurs.

VIKTIGT! Den som inte registrerar sig inom utsatt tid anses ha lämnat återbud till platsen. Det är först när du är registrerad som du officiellt räknas som student och får delta i undervisningen.

Den inledande kurs du ska registrera dig på är:

1AR022 -Grundläggande arbetsterapi och aktivitetsvetenskap

Du registrerar dig under perioden 2022-08-03 till 2022-08-17 (kl. 23.59) genom att logga in här: https://www.student.ladok.se/student/loggain

Där kan du alltid logga in och kontrollera din registrering på programmet.

I Ladok kan du alltid logga in och kontrollera dina uppgifter på programmet. Du kan även själv skriva ut studieintyg efter registreringen. Antagningsbesked kan du skriva ut från "Mina sidor" på antagning.se

Programspecifik kursinformation såsom schema, kursplan, kontaktuppgifter finns på respektive kurswebbar som du hittar på sidan programöversikter.

Vid problem vid registrering - maila arbetsterapeut@nvs.ki.se.

Återbud

Vill du lämna återbud till din plats/reservplats så gör du det via ”Mina sidor” på antagning.se. Detta är möjligt fram till att registreringen har öppnat. Vill du lämna återbud efter att registreringen har öppnat kontaktar du antagning@ki.se.

Tillgodoräknande av tidigare studier

Du hittar information om hur du ansöker om tillgodoräknande för tidigare studier på sidan för tillgodoräknande.

Anstånd

Har du inte fått tjänstledigt? Eller du behöver ansöka om anstånd med studiestarten av annan anledning, det vill säga du önskar senarelägga studiestarten med bibehållen plats, då ansöker du om detta hos Antagningsgruppen vid KI.

Mer information om detta hittar du på KI:s sidor om antagning

Corona

Information till studenter om undervisning med anledning av corona.

Studentstöd på KI vid studier med funktionsvariation

Här kan du läsa mer om vilket stöd som erbjuds vid studier med funktionsvariation

Program- och kursstart 

Terminen startar den 29 augusti 2022 med upprop och kursstart. 

Välkommen till KI  

Välkomstceremoni 2 september 13.30 

Vi vill önska alla nya studenter på nybörjarprogrammen varmt välkomna till Karolinska Institutet!

Första fredagen varje termin håller KI en välkomstceremoni för nya studenter. Under ceremonin kommer du få en inblick i studentlivet och träffa nuvarande studenter. Detta vill du inte missa! 

Inbjudan med mer information kommer skickas till din mejl under sommaren. Information kommer även uppdateras i KI:s kalender.   

Besök vår sida Välkommen till Karolinska Institutet för mer information för dig som är ny student.

Så behandlar KI dina personuppgifter: https://ki.se/utbildning/sa-behandlar-ki-dina-personuppgifter

Checklista för dig som är ny student

Här är en checklista som hjälper dig att hålla koll på viktiga saker inför terminsstart.

 

FAQ - vanliga frågor och svar

Vi har sammanställt ett dokument med svar på vanligt förekommande frågor till dig som är ny student på Arbetsterapeutprogrammet. Om du inte hittar svar på din fråga, så är du välkommen att maila arbetsterapeut@nvs.ki.se

Vanliga frågor och svar