För dig som är student på Kompletterande utbildning för barnmorskor med utländsk examen Ny student på kompletterande utbildning för barnmorskor VT23

Välkommen till den kompletterande utbildningen för barnmorskor! För att behålla din plats på programmet är det viktigt att du bekräftar din plats i och med att du registrerar dig på första kursen. Du behöver också aktivera ditt studentkonto för att få tillgång till viktiga funktioner och studiematerial på programmet. Information om detta hittar du här.

Välkomstmail kommer skickas ut omkring mitten av december till antagna på programmet.

Välkommen till programmet!

Några veckor före programstart får du som antagits till programmet ett välkomstmail med information från oss på programmet. Du är varmt välkommen att kontakta kursansvarig Åsa Gottfridsson eller handläggare Anna Wåhlin om du har några frågor.

Aktivera ditt studentkonto

Du måste ha ett aktivt studentkonto vid Karolinska Institutet. Är det första gången du är student vid KI måste du själv aktivera studentkontot enligt instruktionerna här: http://ki.se/utbildning/mitt-studentkonto. Kontona är klara för aktivering i slutet av december 2022. Om du redan är student på KI så använder du samma studentkonto som du har sen tidigare.

Registrering

Registrering på programmets inledande kurs är möjlig under perioden 2022-12-28 till 2023-01-09 (kl 23:59). Utebliven registrering anses som att ha lämnat återbud till platsen. Du ska registrera dig till första kursen på programmet i LADOK genom att logga in här: https://www.student.ladok.se/student/loggain. 

I Ladok kan du alltid logga in och kontrollera dina uppgifter på programmet. Du kan även själv skriva ut studieintyg efter registreringen

Kursen du ska registrera dig på är Barnmorskans profession inom svensk hälso- och sjukvård, kurskod 7KB000. Mer information om webbregistrering.

Återbud

Vill du lämna återbud till din plats så gör du det via ”Mina sidor” på den nationella sidan antagning.se. Detta är möjligt fram till att registreringen har öppnat.

Vill du lämna återbud efter att registreringen har öppnat mailar du istället till KI:s egen antagningsenhet antagning@ki.se.

Anstånd

För dig som vill ansöka om anstånd med studiestarten (dvs senarelägga studiestarten) görs detta av dig hos Antagningsgruppen. Information om hur du söker anstånd hittar du på https://utbildning.ki.se/antagning

Söker du anstånd behöver du även meddela oss på programmet så vi kan kalla in reserv i ditt ställe för innevarande termin. Meddela programhandläggare Anna Wåhlin, anna.wahlin@ki.se 

All information om hur och vad du ska bifoga ansökan anstånd med studiestarten finns i länk ovan.

Kurs- och programstart

Program och kursstart  sker den 16 januari 2023.  
 

Mer information om vår kompletterande utbildning för barnmorskor

Du hittar mer information om programmet genom att klicka dig runt på programwebbenHär du du exempelvis en programöversikt med mer information om de kurser som ges inom programmet, administrativ information samt kontaktuppgifter.