Skip to main content

Ett universitet - två campus

Bild av KI campus Solna och KI campus Huddinge.

Pluggar du vid KI kommer du att bli närmare bekant med en stor del av Stockholm. Utbildningen och forskningen vid Karolinska Institutet bedrivs i huvudsak på två campusområden: KI campus Solna och KI campus FlemingsbergEtt universitet, flera campus

Precis som det låter på namnen så ligger de i Solna respektive Flemingsberg. Solna ligger nordväst om stan och Flemingsberg i söder.

Gratisbuss mellan campus Solna och campus Flemingsberg

Utöver campusområdena, som ligger i anslutning till universitetssjukhusen, finns det dessutom flera sjukhus som är nära kopplade till KI:s utbildningar: Danderyds sjukhus, Södersjukhuset och S:t Eriks Ögonsjukhus. Därför är det bra att veta att det finns många sätt att förflytta sig på inom stan och ut till grannkommunerna.

KI har en egen pendelbuss som hela dagen går mellan campusområdena och som är gratis för studenter och anställda, och det finns både bussar och tunnelbanelinjer som förbinder campus med sjukhusen.

När du ska leta bostad så kan det alltså vara bra att tänka på att du i första hand inte behöver bo mitt i Stockholm utan kanske hellre i Solna eller Flemingsberg. Storstadspulsen är ju ändå inom räckhåll!