Ett universitet - två campus

Är du student på KI kommer du att bli närmare bekant med en stor del av Stockholm. Utbildningen och forskningen vid Karolinska Institutet bedrivs i huvudsak på två campusområden: Campus Solna och Campus Flemingsberg. Precis som det låter på namnen ligger de i Solna respektive Flemingsberg. Solna ligger nordväst om stan och Flemingsberg i söder.

Gratisbuss mellan Campus Solna och Campus Flemingsberg

Utöver campusområdena som ligger i anslutning till universitetssjukhusen finns det dessutom flera sjukhus som är nära kopplade till KI:s utbildningar: Danderyds sjukhus, Södersjukhuset och S:t Eriks Ögonsjukhus. Därför är det bra att veta att det finns många sätt att förflytta sig på inom stan och ut till grannkommunerna.

KI har en egen pendelbuss som går hela dagen mellan campusområdena och som är gratis för studenter och anställda och det finns både bussar och tunnelbanelinjer som förbinder campus med sjukhusen.

När du ska leta bostad kan det alltså vara bra att tänka på att du i första hand inte behöver bo mitt i Stockholm utan kanske hellre i Solna eller Flemingsberg. Storstadspulsen är ju ändå inom räckhåll!

Karta campus KI
Karta campus KI Foto: Arkitektkopia

Så ser det ut på våra campus!

Hur ser det ut på campus Solna?

Campus Solna ligger i norra delen av Stockholm, precis intill Karolinska universitetssjukhuset Solna.

Hur ser det ut på campus Flemingsberg?

Campus Flemingsberg ligger i södra delen av Stockholm, precis intill Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge. 

Helene Svanholm
2023-11-14