För dig som är student på Barnmorskeprogrammet Ny student på barnmorskeprogrammet

Välkommen till barnmorskeprogrammet! För att behålla din plats på programmet är det viktigt att du tackar ja till din plats via enkät från antagningsenheten samt att du registrerar dig på första kursen. Du behöver också aktivera ditt studentkonto för att få tillgång till viktiga funktioner och studiematerial på programmet. Information om detta hittar du här.

Tacka ja till din plats

Antagningsbesked går ut i mitten av april 2022. I samband med detta får du som antagits en enkät. För att behålla din plats på programmet måste du då tacka ja genom att fylla i enkäten som är öppen mellan den 26 april och 23 juni. Länk till enkäten får du i ditt antagningsbesked. 

I augusti får du som har antagits till programmet ett välkomstmail med information från oss på programmet. 

Aktivera ditt studentkonto

Du måste ha ett aktivt studentkonto vid Karolinska Institutet. Är det första gången du är student vid KI måste du själv aktivera studentkontot enligt instruktionerna här: http://ki.se/utbildning/mitt-studentkonto. Kontona är klara för aktivering i augusti. Om du redan är student på KI så använder du samma studentkonto som du har sen tidigare.

Registrering

Registrering på programmets inledande kurs är möjlig i augusti (22-08-03 till 2022-08-17 (kl 23:59). Den som inte registrerar sig inom utsatt tid anses ha lämnat återbud till platsen. Du ska registrera dig till första kursen på programmet i LADOK genom att logga in här: https://www.student.ladok.se/student/loggain. 

I Ladok kan du alltid logga in och kontrollera dina uppgifter på programmet. Du kan även själv skriva ut studieintyg efter registreringen.

Kursen du ska registrera dig på är Reproduktionens fysiologi och psykologi 12 hp, kurskod 2BM019. Mer information om webbregistrering.

Återbud

Vill du lämna återbud till din plats så gör du det via ”Mina sidor” på den nationella sidan antagning.se. Detta är möjligt fram till och med den 17 augusti.

Vill du lämna återbud efter att registreringen har öppnat mailar du istället till KI:s egen antagningsenhet antagning@ki.se eller direkt till handläggaren inom KBH Anna Wåhlin.

Anstånd

För dig som vill ansöka om anstånd med studiestarten (dvs senarelägga studiestarten) görs detta av dig hos Antagningsgruppen. Information om hur du söker anstånd hittar du på https://utbildning.ki.se/antagning

Söker du anstånd behöver du även meddela oss på programmet så vi kan kalla in reserv i ditt ställe för innevarande termin. Meddela programhandläggare Anna Wåhlin, anna.wahlin@ki.se

All information om hur och vad du ska bifoga ansökan anstånd med studiestarten finns i länk ovan.

Information med anledning av COVID-19

Information till studenter om undervisning med anledning av COVID-19

Kurs- och programstart

Första kursen på programmet är Reproduktionens fysiologi och psykologi 12 hp. 

Kursstart för HT22 är den 29 augusti kl 09.00 2022.

Schema för kursen publiceras senast två veckor före kursstart på kurswebben

Karta över KI Campus Solna   https://ki.se/om-ki/ki-campus-solna

Mer information om barnmorskeprogrammet

Du hittar mer information om programmet genom att klicka dig runt på programwebbenHär du du exempelvis en programöversikt med mer information om de kurser som ges inom programmet, administrativ information samt kontaktuppgifter.