För dig som är student på Röntgen­sjuk­sköterske­programmet Ny student på Röntgensjuksköterskeprogrammet

Välkommen till Röntgensjuksköterskeprogrammet vid Karolinska institutet. Här hittar du information om kursstart, registrering och annan viktig information inför terminsstarten.

Välkommen till Röntgensjuksköterskeprogrammet

Om du har antagits i det första urvalet ska du tacka JA till erbjuden plats senast X juli genom att logga in och följa instruktionerna på ”Mina sidor” på antagning.se

För att studera vid KI måste alla som har blivit antagna aktivera ett studentkonto samt registrera sig. Detta gäller samtliga sökande som antagits i urval 1, urval 2 eller reservantagningen.

Aktivera ditt studentkonto

Du måste ha ett aktivt studentkonto vid Karolinska Institutet. Är det första gången du är student vid KI måste du själv aktivera studentkontot enligt instruktionerna här: https://ki.se/utbildning/mitt-studentkonto. Kontona är klara för aktivering 2 augusti 2023.

Om du redan är student på KI så använder du samma studentkonto som du har sen tidigare.

I samband med att du aktiverar ditt studentkonto får du en epostadress som student på KI. Det är viktigt att du uppdaterar dina kontaktuppgifter i Ladok med din studentepostadress alternativt kontrollerar att den epostadress som står i Ladok stämmer så att vi kan nå dig. 

Registrering på programmets inledande kurs

När du har aktiverat ditt studentkonto ska du registrera dig på programmets inledande kurs.

Du kan registrera dig under perioden 2023-08-02 – 2023-08-16 (kl. 23.59). Den som inte registrerar sig inom utsatt tid anses ha lämnat återbud till platsen. Det är först när du är registrerad som du officiellt räknas som student och får delta i undervisningen.

Den inledande kurs du ska registrera dig på är:

1RS024 Anatomi och fysiologi 1 - Kommunikation och rörelse

Du registrerar dig under perioden 2023-08-02 – 2023-08-16 (kl. 23.59). genom att logga in här: https://www.student.ladok.se/student/loggain

Där kan du alltid logga in och kontrollera din registrering på programmet.

Återbud

Vill du lämna återbud till din plats/reservplats så gör du det via ”Mina sidor” på antagning.se. Detta är möjligt fram till att registreringen har öppnat. Vill du lämna återbud efter att registreringen har öppnat kontaktar du antagning@ki.se.

Om du vill lämna återbud efter att du har registrerat dig på den inledande kursen kontaktar du antagning@ki.se.

Anstånd

Om du har särskilda skäl kan du ansöka om anstånd med studiestarten. 

Program- och kursstart 

Datum: 2023-08-28

Tid: 08.30

Lokal: Rappesalen, Alfred Nobels Alle 10 (entréplan)


Adress, Campus Flemingsberg. Någon från programmet kommer finnas vid entrén för att visa er rätt. Karta över Campus Flemingsberg

Uppropet är obligatoriskt. Ta med legitimation.
Om du får förhinder som du inte rår över så måste du kontakta 
charlotte.palmqvist@ki.se 
Är du inte närvarande eller inte hört av dig anses du lämnat återbud till kursen. 

Välkommen till Karolinska Institutet!

Den 1 september arrangerar KI en välkomstceremoni för alla nyantagna studenter på de nationella programmen. Du kommer att få en inbjudan till välkomstceremonin till din mejl.

Mer information om ceremonin och välkomnandet för nya studenter publiceras på: https://utbildning.ki.se/valkommen-till-karolinska-institutet. Där hittar du även allmän information till dig som är ny student vid KI.

Väl mött!

Så behandlar KI dina personuppgifter: https://ki.se/utbildning/sa-behandlar-ki-dina-personuppgifter

Checklista för dig som är ny student

Här är en checklista som hjälper dig att hålla koll på viktiga saker inför terminsstart.

Uppförandekod

Information om förhållningssätt och uppförandekod vid Karolinska Institutet finner du i dokumentet Uppförandekod. Detta dokument kommer under introduktionskursen att delas ut för signering och därefter samlas in. Detta för att garantera att ni tagit del av gällande uppförandekod.

 

PT
Innehållsgranskare:
Jessica Ekberg
2023-06-20