Måns studerar på fysioterapeutprogrammet

Måns läser termin 4 på fysioterapeutprogrammet.

Manlig student iklädd arbetskläder som tittar in i kameran
Måns, student fysioterapeutprogrammet Foto: Privat

Varför valde du att läsa till just fysioterapeut?  

Jag gillar att vara aktiv, träffa människor och vill lära mig mer om hur kroppen fungerar. Min fru är fysioterapeut så det kan vara så att jag har blivit lite (mycket) inspirerad av henne.

Vad är det bästa med din utbildning? 

Att den ena dagen sällan är den andra lik. En dag är det föreläsning, en annan är vi i gymmet och gör tester och en tredje kan man vara på en sjukhusavdelning. Dessutom alla andra studenter på programmet såklart. Det är så kul att lära tillsammans och testa allt vi lär oss på varandra. 

Hur ser en typisk vecka ut? 

Det är svårt att beskriva en typisk vecka eftersom det varierar så mycket. Vi kan ha föreläsningar varvat med eget arbete, metodikundervisning eller vara ute på VFU (praktik). Den senaste veckan hade jag praktik på måndag, självstudier tisdag, examination onsdag, föreläsning torsdag och sedan ut på praktik igen på fredag. 

Varför valde du att studera på just KI?

Eftersom jag bor med familj i Stockholm så var KI ett självklart första val. Därtill att KI är ett stort medicinskt universitet med massor av expertis och möjligheter. 

Har du stött på någon utmaning?

Anatomikursen första terminen var en chock. Vet att jag inte är ensam om att bli helt överväldigad över hur mycket vi behövde lära oss på kort tid. Det gick ändå bra och man vänjer sig vid tempot och att sortera ut vad som är viktigt från undervisningen. 

Vad vill du arbeta med i framtiden? 

Oj. Just nu vill jag göra allt! Arbeta kliniskt, forska och undervisa. Ska bara hitta ett sätt att få fler timmar på dygnet.

Vad vill du ge för tips till någon som funderar på att söka till samma program? 

Gör det! Tycker du om rörelse och vill jobba med människor är det en perfekt utbildning. Du kan jobba med allt från akut sjuka, barn, äldre till elitidrottare.

Vilka egenskaper eller intressen tror du är bra att ha om man vill bli fysioterapeut?

Var nyfiken på människor och på hur kroppen fungerar. 

Nämn en sak som är bra med KI 

Möjligheten att engagera sig i studentkår, som tutor, fadder med mera. 

Helene Svanholm
2023-11-24