Ida Henriksson, student på specialistsjuksköterskeprogrammet - intensivvård

Ida Henriksson läser specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning intensivvård. Här berättar hon om sin upplevelse av utbildningen.

Ida Henriksson, student specialistsjuksköterskeprogrammet - intensivvård

Du är nu i slutet av studierna till specialistsjuksköterskeprogrammet – intensivvård. Varför valde du att läsa utbildningen?

– Jag är och har alltid varit intresserad av akutsjukvård. Det som motiverar mig i mitt yrke är omhändertagandet av den kritiskt sjuka patienten. Att aldrig veta vad som kommer att hända under ett arbetspass och att vara beredd på ständiga förändringar. För mig som jobbar med barnsjukvård, är det otroligt viktigt att hela familjen ska känna sig så trygg som möjligt när de just gått igenom en traumatisk upplevelse som det är för en familj när deras barn blir svårt sjukt. Utbildningen ger mig en bred grund och arbetsmöjligheterna är många.

Var programmet som du hade tänkt dig, eller var det något som överraskade dig?

– Jag är lite överraskad över hur komprimerat programmet faktiskt är, men i sin helhet var det som jag tänkt mig.

Vad tycker du om utbildningen?

– Överlag är jag nöjd. Jag har lärt mig mycket och haft bra VFU-platser (praktik) där jag fått möjlighet att utvecklas.

Vad gjorde du innan utbildningen?

– Tidigare jobbade jag som sjuksköterska på barnakuten på Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Nya Karolinska Universitetssjukhuset.

Varför valde du att studera på KI?

– För mig var KI ett självklart val då jag bor och arbetar i Stockholm. Jag har haft kollegor som studerat där och som vart nöjda med utbildningarna.

Vad drömmer du om att göra i framtiden?

– Just nu är min dröm att arbeta inom barnintensivvården och i framtiden finns även PETS (Pediatric Emergency Transport Service) och ECMO i mina tankar.

Studentkommuni…
2023-08-10