För dig som är student på Audionomprogrammet Studieinformation och regler
På den här sidan hittar du informtion och länkar till det du kan tänkas behöva under dina år på audionomprogrammet
Examination
Examination och omtentamen
Som examinationstillfälle räknas de gånger du deltagit i ett och samma prov. Inlämning av blank skrivning räknas som examinationstillfälle. Examination till vilken du anmält dig men inte deltagit i räknas inte som examinationstillfälle. I respektive kursplan finner du information om eventuella begränsningar i antalet examinationstillfällen som ges per kurs.
Omtentamen
Anmälan till omtentamen ska ske senast en vecka innan omtentamenstillfället och anmälan skickas via mejl till monica.beckius-hellgren@ki.se
Om du får förhinder avanmäl dig snarast på ovan mejladress.
Regler vid examination
Tillträde och behörighetskrav till kurser på termin 3-6
Behörighetskrav till kurser på termin 3
Signalteori - För tillträde till kursen krävs att studenten klarat minst 45 hp från Audionomprogrammets termin 1-2
Klinisk audiologi 2 - För tillträde till kursen krävs att studenten klarat minst 45 hp från Audionomprogrammets termin 1-2, varav godkänt betyg i moment 1 och 2 från kursen Klinisk audiologi 1.
Student som underkänts på verksamhetsförlagd utbildning (VFU) eller motsvarande till följd av att studenten visat så allvarliga brister i kunskaper, färdigheter eller förhållningssätt att patientsäkerheten eller patienternas förtroende för sjukvården riskerats, är behörig till nytt VFU-tillfälle först när den individuella handlingsplanen har fullföljts.
Tal och ljud produktion och perception - För tillträde till kursen krävs att studenten klarat minst 45 hp från Audionomprogrammets termin 1-2, varav godkänt betyg i moment 1 och 2 från kursen Klinisk audiologi 1.
Vetenskap 2 - För tillträde till kursen krävs att studenten klarat minst 45 hp från Audionomprogrammets termin 1-2, varav godkänt betyg i moment 1 och 2 i kursen Klinisk audiologi 1.
Professionell utveckling 2 - För tillträde till kursen krävs att studenten klarat minst 45 hp från Audionomprogrammets termin 1-2, varav godkänt betyg i moment 1 och 2 från kursen Klinisk audiologi 1.
Behörighetskrav till kurser på termin 4
Hörapparatteknik - För tillträde till kursen krävs att studenten klarat minst 45 hp från Audionomprogrammets termin 1 och 2, varav godkänt betyg i moment 1 och 2 från kursen klinisk audiologi 1.
Teknisk audiologi - För tillträde till kursen krävs att studenten klarat minst 45 hp av Audionomprogrammets termin 1 och 2.
Klinisk audiologi 3 - För tillträde till kursen krävs att studenten har klarat minst 45 hp av Audionomprogrammets termin 1 och 2 och hela Klinisk audiologi 1 och Klinisk audiologi 2.
Student som har underkänts på verksamhetsförlagd utbildning (VFU)/motsvarande till följd av att studenten visat så allvarliga brister i kunskaper, färdigheter eller förhållningssätt att patientsäkerheten eller patienternas förtroende för sjukvården riskeras, är behörig till nytt VFU-tillfälle när den individuella handlingsplanen upprättats och genomförts.
Hörselpedagogik - För tillträde till kursen krävs att studenten har klarat minst 45 hp av Audionomprogrammets termin 1 och 2.
Professionell utveckling 3 - För tillträde till kursen krävs att studenten klarat minst 45 hp från Audionomprogrammets termin 1 och 2, varav godkänt betyg i moment 1 och 2 från kursen klinisk audiologi 1.
Behörighetskrav till kurser på termin 5
Vetenskap 3 - För tillträde till kursen krävs att studenten klarat minst 105 hp från Audionomprogrammets termin 1-4.
Barnaudiologi - För tillträde till kursen krävs att studenten klarat minst 105 hp från Audionomprogrammets termin 1-4. Dessutom krävs godkänt i kurserna Klinisk audiologi 1-3.
Audiologisk samtalsteknik - För tillträde till kursen krävs att studenten klarat minst 105 hp från Audionomprogrammets termin 1-4. Dessutom krävs godkänt i kurserna Klinisk audiologi 1-3.
Teoretisk fördjupning inom audiologi - För tillträde till kursen krävs grundläggande behörighet.
Tillträdeskrav till kurser på termin 6
Vetenskap 4 - För tillträde till kursen krävs godkänt betyg från alla kurser på Audionomprogrammets termin 1-4 samt kursen Vetenskap 3 - vetenskaplig teori, metod och studiedesign.
Verksamhetsförlagd utbildning - För tillträde till kursen krävs att studenten klarat godkänt betyg från samtliga kurser på Audionomprogrammets termin 1-4 samt kursen Vetenskap 3 - vetenskaplig teori, metod och studiedesign.
Dessutom krävs att studenten är godkänd på alla moment innehållande verksamhetsförlagd utbildning (VFU) i kurser på Audionomprogrammets termin 1-5.
Student som underkänts på VFU/motsvarande till följd av att studenten visat så allvarliga brister i kunskaper, färdigheter eller förhållningssätt att patientsäkerheten eller patienternas förtroende för sjukvården riskeras, är behörig till nytt VFU-tillfälle först när den individuella handlingsplanen har fullföljts.
Examensarbete - För tillträde till kursen krävs att studenten klarat samtliga kurser på Audionomprogrammets termin 1-4 samt kurserna Vetenskap 3 - vetenskaplig teori, metod och studiedesign och Vetenskap 4 - projektplan.
Professionell utveckling 4 - För tillträde till kursen krävs att studenten har klarat minst 105 hp från Audionomprogrammets termin 1-4. Dessutom krävs godkänt betyg i kursen Klinisk audiologi 3.
Dispens kan förekomma efter individuell bedömning och beviljas då av programdirektor.
Tillgodoräknande
Student som tidigare har gått igenom högskoleutbildning på grundläggande eller avancerad nivå med godkänt resultat, kan ansöka om att tillgodoräkna sig denna inom utbildningsprogrammet. Som grund för ett tillgodoräknande kan du även åberopa annan utbildning och reell kompetens.
Du kan söka tillgodoräknande för en kurs, en del av kurs eller ett "moment" på en kurs. I undantagsfall kan det också vara aktuella att söka TG för del av program, om din ansökan gäller många av programmets kurser på samma gång.
Här finner du mer information om tillgodoräknande
Studievägledning
Studievägledaren erbjuder vägledning om utbildningen, studieplanering och övriga studierelaterade frågor, erbjuder stöd i studiesociala och studenträttsliga frågor och handlägger frågor om studieuppehåll, återupptag, studieavbrott och dispens för tillträde till högre termin.
Blanketter
Här hittar du blanketter som rör studieuppehåll, tillgodoräknande, återupptag av studier, samt undantag från tillträdeskraven.
Studieadministrativa blanketter
Kontaktuppgifter studievägledare
Helen Ågren
Utbildningskansliet/ NVS och CLINTEC
Alfred Nobels allé 23
141 82 Huddinge
Tel: 08-524 839 20
Mobil: 070-2136936
helen.agren@ki.se
Allmän studie- och karriärvägledare
Information om KI:s allmänna studie- och karriärvägledare finner du här:
Karolinska Institutets studievägledning
Studera med funktionsvariation
Information om kompensatoriskt, pedagogiskt stöd samt kontaktuppgifter till samordnare för detta finner du här:
Studera med funktionsvariation
Det är upp till studenten att kontakta examinator senast två veckor innan examinationstillfället för att diskutera möjliga stödåtgärder utifrån en examinations utformning. Det är sedan examinator som beslutar om stödåtgärder kan vidtas utifrån rekommendation i intyg.
Studentombud
Studentombudet är en oberoende instans, anställd av studentkåren, som du kan vända dig till i olika frågor. Det kan till exempel handla om att du inte anser sig ha blivit bemött på ett korrekt sätt eller har andra problem i dina kontakter med lärare och andra anställda. Studentombudet företräder alla studenter och för dels den enskildes talan men kan även föreslå ändringar i rutiner som berör studenter. Du kan vara anonym i dina kontakter med studentombudet. Här finner du mer information samt kontaktuppgifter till ombudet
Studenthälsan
Finns för dig då du vill få en sundare livsstil och bättre hälsa, du behöver verktyg för att underlätta och förbättra dina studier, du vill lära dig hantera stressen och livspusslet,livet känns tungt och jobbigt.
Dessutom erbjuds vaccinationer, stöd och råd vid arbetsskada/stickskada och övriga medicinska problem relaterade till studierna. Förutom individuella kontakter erbjuder Studenthälsan ett flertal spännande gruppaktiviteter. Mer information finns på studenthälsans hemsida
Studenträtt
Information om studentens rättigheter och skyldigheter.